Cultuurverschillen

Of het nu gaat om nieuwbouw, een verbouwing of grootschalige renovatie, vaak beseffen mensen niet dat het er in Spanje heel anders aan toe gaat. Iedereen weet dat een bouwproject stressvol kan zijn. De cultuurverschillen (‘mañana, mañana’), de taal (si, si) én de afstand tot Nederland of België maken het er niet makkelijker op. Eén ding is zeker: het is in uw belang dat iemand vinger aan de pols houdt. Wij bieden bouwbegeleiding van projecten in Jávea, de Marina Alta en het noorden van de Costa Blanca.

Uw aanspreekpunt op locatie

Bouwbegeleiding en bemiddeling worden vaak onderschat, maar kunnen u heel wat grijze haren besparen. Wij spreken de taal, zijn op de hoogte van de lokale regelgeving en werken samen met serieuze bouwbedrijven. Wij zijn ter plekke aanwezig om namens u regelmatig een kijkje te nemen en de voortgang te controleren. Zo komt u niet voor grote verrassingen te staan op het moment dat u zelf overkomt vanuit Nederland of België om een kijkje te nemen. Bovendien hebben wij zelf ook de nodige bouwervaring en kunnen ter plaatse meedenken.

Veel misverstanden tussen de opdrachtgever en de lokale uitvoerende partij kunnen makkelijk worden voorkomen door een duidelijke werkomschrijving, het controleren van de offertes en actieve begeleiding en controle tijdens de bouwwerkzaamheden zelf. De bedrijven waar wij mee samenwerken beschikken over de juiste verzekeringen (en garanties) en zijn gewend om te werken in opdracht van Noord-Europese klanten en volgens Noord-Europese maatstaven.

Nieuwbouw

Wilt u een woning laten bouwen in Jávea, Dénia, Moraira, Altea of een van de andere prachtige plekken langs de Costa Blanca? Bij nieuwbouwprojecten zijn de technische omschrijvingen en bouwtekeningen meestal wel in orde. Toch kunnen ook in die gevallen projecten heel anders uitpakken dan verwacht. U zult niet de eerste zijn die uiteindelijk niet blij is met de kwaliteit, het design of de kleuren van de materialen (sanitair, keukenapparatuur etc.).

Wij behartigen uw belangen en wensen door regelmatig bouwoverleg te voeren en koppelen dit natuurlijk aan u terug. Het gaat immers om keuzes die het verschil kunnen maken tussen een woning en uw droomhuis!

Verbouwingen en renovaties

Bent u van plan uw woning in Jávea, D&eacutenia of op een andere locatie aan de Costa Blanca te verbouwen? Renovatieprojecten en grote verbouwingen zijn doorgaans ingewikkelde trajecten, zeker wanneer het voor u geen dagelijkse kost is. Het controleren van de bouwtekeningen en technische omschrijvingen is belangrijk. Daarnaast worden tijdens de bouw vaak ook nog de nodige wijzigingen doorgevoerd. Vanwege de fysieke afstand tot Nederland en België is het moeilijk om het overzicht te bewaren en regelmatig toezicht te houden. Als u zelf steeds op en neer reist, is dat bovendien een tijdrovende klus. Tot slot moet u zich afvragen of u daar de bouwtechnische kennis voor heeft. Door onze expertise, een goed timmermansoog, een flinke dosis technisch inzicht en jarenlange bouwervaring zijn wij in staat om dit proces namens u te begeleiden.

Ontzorgen

Wij controleren ter plekke of de werkzaamheden op de juiste wijze worden uitgevoerd en of de afspraken worden nagekomen. Wij kunnen namens u vergaderingen leiden op de bouwlocatie. We bewaken het budget en controleren de facturen. Daarnaast sturen we u regelmatig updates met foto’s en korte verslagen van de voortgang. Op die manier weet u precies waar u aan toe bent en eindigt uw droom niet in een nachtmerrie.