Hulp op alle vlakken

Of het nu gaat om de aankoop van een woning of huur of verhuur: er komt heel wat bij kijken. En als u eenmaal een huis bezit, zijn er ook administratieve zaken waar u voortaan mee te maken krijgt. Wij doen ons uiterste best om u op alle vlakken te adviseren. Met name de taal is voor veel mensen een probleem. Daarom bieden wij een aantal specifieke diensten aan voor mensen die naar Spanje willen emigreren of er een huis willen kopen. Voor sommige diensten werken we samen met lokale specialisten en partners.

Denkt u bijvoorbeeld aan de aanvraag van een NIE-nummer (Número de Identidad de Extranjero). Dat is nodig als u langer dan drie maanden in Spanje wilt verblijven of om een woning of bijvoorbeeld een auto aan te schaffen. Een NIE is vergelijkbaar met het Nederlandse burgerservicenummer.

Sleutelservice

Denkt u erover om een huis te kopen in Jávea of aan de Costa Blanca, maar vindt u het geen prettig idee dat u zover weg zit of blijkt dat onpraktisch? Zodra u via ons een woning heeft gekocht of gehuurd voor langere termijn kunt u ervoor kiezen om een van de sleutelbossen bij ons achter te laten. Wij bieden verschillende services: van sleutel overhandigen aan familie of vrienden terwijl u in Nederland of België verblijft, tot aan de verzorging van de woning, of het in orde maken van het huis in afwachting van uw komst naar Spanje. Ook reparaties en onderhoud kunt u bij ons uitbesteden.

Hulp met vertalen

Hierbij moet u denken aan brieven van de gemeente, de belastingdienst in Spanje, en natuurlijk informatie met betrekking tot bijvoorbeeld elektra, gas en water. Overheidsinstanties en bedrijven zullen u alle communicatie in het Spaans sturen. Spreekt u de taal (nog) niet? Geen paniek: we helpen u met vertalen en vertellen u precies wat er gecommuniceerd wordt en wat u te doen staat.

Een andere mogelijkheid is om een zogenoemde ‘gestoría’ in de arm te nemen, een bedrijf dat administratieve zaken voor u regelt. Dat is in Spanje heel gebruikelijk en doorgaans ook prima betaalbaar.

Financiën & Hypotheken

Hierbij moet u denken aan alle geldzaken die komen kijken bij de aankoop van een woning in Spanje: van het openen van een bankrekening en de overdracht zelf, tot aan het overzetten van de contracten bij water- en elektriciteitsbedrijven en uw belastingzaken. We kunnen u helpen met al deze punten.

Daarnaast begeleiden wij onze klanten indien gewenst ook bij het aanvragen van een hypotheek hier in Spanje. Denkt u bijvoorbeeld aan het opvragen van verschillende offertes en het vergelijken hiervan.

Internet & Televisie

U kunt net als in Nederland in Spanje gewoon een abonnement afsluiten om internet en televisie te ontvangen. Maar de meeste emigranten of kopers van tweede huizen kiezen ervoor om Nederlandse TV te laten installeren. Hiervoor heeft u een pakket nodig inclusief tuner, of een CI-module (bijvoorbeeld Canal Digitaal).
In gebieden waar geen kabel ligt, is internetontvangst mogelijk via de 3G/4G- ontvangst of satelliet. Dat werkt goed en is niet veel duurder dan normaal. Ook de nieuwe APP’s hebben nu streamingmogelijkheden dus in veel gevallen is zelfs uw abonnement bij KPN, Ziggo of Canal Digitaal in Nederland voldoende om hier Nederlandse televisie te kunnen kijken.

Onderhoud zwembad

Tegen een extra vergoeding wordt uw zwembad onderhouden. Daarbij kunt u denken aan de schoonmaak, het aanvullen van het water, het bijvullen van chloor of zout en de controle van de pH-waardes. Deze dienst is vooral handig als u niet permanent aanwezig bent, uw woning verhuurt of slechts enkele weken per jaar tijdens uw vakantie naar Spanje afreist.

Wij zorgen dat u meteen een duik kunt nemen als u weer in Spanje arriveert.

Verzekeringen

Indien u een woning koopt of gaat emigreren, heeft u ook een aantal verzekeringen nodig. Denk aan opstal-, inboedel-, autoverzekering etc. Als u uw aangekochte woning wilt verhuren, zult u bovendien een aansprakelijkheidsverzekering willen afsluiten. Verzekeringen zijn in Spanje vaak alleen in het Spaans af te sluiten en we kunnen ons goed voorstellen dat u de polissen graag in het Nederlands wilt hebben. We kunnen u helpen met een adviseur met vestiging in Nederland én in Spanje die veel polissen ook in het Nederlands aanbiedt. Daarnaast kunnen we u helpen om verschillende polissen met elkaar te vergelijken en een goede keuze te maken.

Verhuizen

Gaat u definitief emigreren en wilt u spullen vanuit Nederland naar Spanje laten verhuizen? Dat is geen enkel probleem. Wij werken samen met twee Nederlandse verhuizers die in heel Nederland uw spullen kunnen komen ophalen en naar de Costa Blanca vervoeren. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Denkt u erover om uw Nederlandse auto te importeren? Dat kan, mits de auto wordt omgezet naar een Spaans kenteken. Afhankelijk van uw voertuig kan dat een complexe en soms ook relatief kostbare operatie zijn. Wij kunnen u hierbij helpen. U kunt ook overwegen om in Spanje een nieuwe auto te kopen. De aanschaf van een nieuwe of gebruikte auto is hier doorgaans goedkoper, want Spanje kent geen BPM. U kunt een auto kopen in Spanje zodra u een NIE-nummer heeft. De auto heeft dan uiteraard een Spaans kenteken. Voor een standaard auto betaalt u in Spanje ongeveer €130 aan wegenbelasting per jaar. Wij kunnen u helpen met het vinden van een goede verzekering.

Medische service

Bent u op zoek naar medische hulp aan de Costa Blanca? Afhankelijk van uw zorgpolis worden de medische kosten vaak gewoon vergoed door uw verzekering. Spanje kent verder goede medische zorg en aan de Costa Blanca zijn vele ziekenhuizen te vinden. Er zijn hier ook Nederlandstalige artsen, specialisten en tandartsen te vinden. Zeker bij medische zaken is het wel zo prettig om in uw eigen taal geholpen te worden. Wij brengen u graag in contact!