House Doctor Costa Blanca

Aankoopbegeleiding

Aankoopbegeleiding in Nederland of België

Een eerste gesprek ter introductie kan gewoon bij u thuis in Nederland of België plaatsvinden. Tijdens zo’n gesprek leggen we uit op welke manier we werken en horen we graag wat uw wensen zijn. Daarnaast willen we ook onze vastgoedervaringen in Spanje met u delen en natuurlijk onze passie voor de Costa Blanca.

Uiteraard kan zo’n introductiegesprek ook prima plaatsvinden via Skype, e-mail of telefoon: aan u de keuze.

Juist vanwege de afstand, is het prettig als u ter plekke een vertrouwenspersoon heeft.

Aankoopbegeleiding in Spanje

Indien er in Nederland of België geen intakegesprek heeft plaatsgevonden, kan dat aan de Costa Blanca. Wij nodigen u daarvoor graag bij ons thuis uit in Jávea. Heeft het gesprek wel al plaatsgehad, dan is de volgende stap de eerste selectie woningen bezoeken. Onderweg delen we natuurlijk met liefde onze kennis, verhalen en weetjes over de Costa Blanca en laten we u onze favoriete plekken zien.

Wij verkennen de omgeving al sinds 2011 en zijn altijd op de hoogte van de laatste nieuwbouwprojecten en het actuele vastgoedaanbod in de regio. Omdat wij enkel in opdracht van de klant werken hebben we ook geen verplichtingen ten aanzien van andere partijen. Dat werkt uiteraard in uw voordeel.

Juridische begeleiding

We adviseren kopers aan de Costa Blanca om ook een advocaat en/of zogenoemde ‘gestor’ in de arm te nemen voor de juiste fiscale en juridische ondersteuning. Dit geldt voor zowel de aankoop van een bestaand huis als bij nieuwbouwprojecten want de vergunningen en bouweisen veranderen regelmatig en soms zijn die nog niet verkregen.

Dit is ook belangrijk bij bedrijfsovernames zoals bijvoorbeeld bij overname van Bed and Breakfasts of bij verhuurpanden want de eisen en regels zijn verscherpt en men moet natuurlijk alle vergunningen hebben voor u kunt starten. We kennen diverse vervelende verhalen waarbij de kopers toch te snel getekend hebben.

Documenten met betrekking tot de aankoop van vastgoed zijn doorgaans in het Spaans en niet altijd makkelijk te begrijpen. Een advocaat of ‘gestor’ kan u daarbij helpen. U bent vanzelfsprekend vrij om uw eigen specialisten in de arm nemen, maar wij kunnen onze vertrouwde contacten aan u voorstellen.

Aankoopbegeleiding van A tot Z

Bij HDCB kunt u rekenen op persoonlijke begeleiding vanaf de oriëntatiefase tot en met de nazorg na uw aankoop. Wat is het grote voordeel van zo’n lokale adviseur? Wij kennen de marktsituatie als geen ander en we zullen u met hart en ziel bijstaan, ook als er onverhoopt problemen dreigen te ontstaan.

Uiteraard is het aankoopproces anders indien u kiest voor een nieuwbouwproject of de koop van bestaande woning. Een huis uit de jaren 70 zonder zwembad brengt andere uitdagingen met zich mee dan een nieuwbouwproject dat in de huidige tijden gebouwd wordt volgens de actuele standaarden en regelgeving. Maar ook in dat geval kunt u voor onaangename verrassingen komen te staan, want de interpretatie van het bestek en de uiteindelijke uitvoering zijn niet altijd wat u er misschien van zou verwachten. Bijvoorbeeld bij offerte leest u: preinstalación aire acondicionado, dit betekent dat alleen de leidingen er liggen maar de apparatuur niet. Dus niet dat alles keurig ingebouwd is. Maar wij houden de duim aan de hand!