House Doctor Costa Blanca

Jalon

Wijn, bloesem en vlooienmarkt in Jalón

Jalón (Xaló in het Valenciaans) is een vrij rustig dorp gelegen in het binnenland van de Costa Blanca. Het dorp staat bekend om de wijnteelt en trekt elke zaterdag veel bezoekers vanwege de vlooienmarkt. Het hele jaar door is de rit naar Jalón prachtig: in het voorjaar rijd je langs de bloeiende amandelbomen, ’s zomers door het groen en in het najaar door de herfstkleuren en de wijnranken die volhangen met druiven.

 

¡Vino!

Doordeweeks is het rustig in Jalón. Bezoekers kunnen er wandelen door de oude dorpskern, waar de Calle Mayor en het Plaza de Jalón de belangrijkste locaties vormen. Een uitstekende reden om Jalón te bezoeken is een bezoek aan de wijncoöperatie, waar streekwijnen kunnen worden geproefd en gekocht. Fijn detail: goede wijnen hoeven hier niet meer dan 2 tot 3 euro per liter te kosten.

 

Naar de markt

Een grote trekpleister van Jalón is de wekelijkse vlooienmarkt. Iedere zaterdag verandert de westkant van het dorp in een gezellige rommelmarkt met zo’n 200 kraampjes. De markt begint om acht uur ’s morgens en duurt tot twee uur ’s middags. Een deel van de markt bestaat uit prullaria die ook op andere toeristenmarkten aan de Costa Blanca worden verkocht, zoals Spaanse jurkjes, zonnebrillen en tassen. Maar veruit het leukst is het gedeelte waar tweedehands, antiek, kunst & kitsch en vintage spullen worden verkocht. Wie goed zoekt, kan zomaar een fantastische vondst op de kop tikken. Onze tip: combineer de markt met een bezoek aan de wijncoöperatie voor een perfecte besteding van de zaterdagochtend en een tapaslunch bij Aleluja.