House Doctor Costa Blanca

Moraira

Moraira, vissersdorp in oorspronkelijke sfeer

Het mooie vissersdorp Moraira is in de loop der jaren uitgegroeid tot populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Waar veel Spaanse badplaatsen hun charme deels zijn verloren door overdadige bouw van hotels en hoge appartementencomplexen, koos men er in Moraira voor om de oorspronkelijke sfeer zo veel mogelijk te bewaren.

Moraira ligt rond de jachthaven waar de vissersbootjes dagelijks verse vis aan land brengen. De vis wordt op de visafslag verkocht aan handelaren, restaurants en particulieren.

Toeristen in Moraira verblijven voornamelijk in de villawijken en appartementencomplexen, waar ze zich mengen tussen de Spanjaarden die daar een buitenverblijf hebben. Groot voordeel: in vergelijking met nabijgelegen plaatsen als Calpe, Dénia en Jávea is Moraira veel kleinschaliger. Hoewel het wellicht nadelig kan zijn dat er in de wintermaanden er niet veel reuring is in dit dorp. In Jávea en Dénia blijven de winkels en restaurants ‘s winters gewoon open.

Stranden Moraira

Voor strandliefhebbers zijn er in Moraira vier stranden. Het grootste strand, Platja de l’Ampolla, is een zandstrand waar doorgaans veel families met (jonge) kinderen komen. Tussen Jávea en Moraira ligt ook een mooi strand, Cala de Moraig aan de Cumbre del Sol, een berg waarop veel vakantiehuizen en appartementen zijn gevestigd, met prachtig zeezicht en “altijd zon”. Hier zit ook een internationale school, waar kinderen van geëmigreerde ouders Engelstalig onderwijs kunnen volgen.