House Doctor Costa Blanca

Wij, Annemarie en Ronald Maagdenberg, zijn de gezichten achter House Doctor Costa Blanca, een kleinschalig familiebedrijf dat zich kenmerkt door een persoonlijke, maar tegelijkertijd professionele, aanpak.

House Doctor Costa Blanca begeleidt u van A tot Z bij de aankoop van uw droomhuis aan de Costa Blanca. Wij zijn uw adviseur voor aankoopbemiddeling.

House Doctor Costa Blanca is ontstaan door onze gedeelde passies: design, interieur, architectuur en onroerend goed. Annemarie werkte eerder in de makelaardij en is al meer dan vijftien jaar verantwoordelijk voor de verhuur en administratie van onze eigen vakantiewoningen. Ronald was in het verleden betrokken bij verschillende bouw- en renovatieprojecten.

Thuiskomen in Spanje

De afgelopen 21 jaar woonden en werkten we in zes verschillende landen. Toen we in 2011 in Madrid belandden, voelde dat als thuiskomen. We wisten direct in hart en nieren: in Spanje willen we blijven. Van Madrid vertrokken we uiteindelijk naar Jávea. De zee, de zon, het strand…dat trok ons. We zagen ons hier al oud worden, met een glas wijn (of sangria) op het terras. We kochten er een hele oude ‘finca’, die we helemaal hebben opgeknapt.

Dat klinkt natuurlijk fantastisch, maar makkelijk was het zeker niet. Bij de aankoop en verbouwing liepen we tegen heel wat uitdagingen aan. Gunt de verkoper ons de woning? Welke aannemer is te vertrouwen? Hoe regelen we het belastingtechnisch? En hoe goed we inmiddels ook Spaans spraken, de taal blijft in zulke situaties toch een ding. We zijn inmiddels een paar jaar verder, pendelen tussen Amsterdam en Jávea, en wonen op een van de mooiste en meest gezonde plekjes in Europa. Het was het allemaal dubbel en dwars waard.

Enthousiasme en doorzettingsvermogen

We zijn er van het begin af aan met veel enthousiasme en doorzettingsvermogen ingedoken. Door een strakke planning en onze eigen kennis en ervaring hebben we het hele proces – van het vinden van ons droomhuis tot aan het realiseren van de verbouwing – met veel plezier doorlopen. Eén van de leukste onderdelen waren de vele zoektochten naar originele elementen en antieke materialen om de finca zo authentiek mogelijk te verbouwen. Daar genieten we nog steeds van!

De positieve ervaringen, maar ook de hobbels die we onderweg hebben moeten nemen, gebruiken we nu om andere liefhebbers van het leven onder de Spaanse zon te helpen bij de aankoop van een huis aan de Costa Blanca. Want wie de ‘Ik vertrek-achtige taferelen’ kent, weet: voorkomen is nu eenmaal beter dan genezen, nietwaar?

Als ervaringsdeskundigen en kenners van de omgeving gaan we op zoek naar de mooiste en meest interessante objecten en maken we afspraken voor bezichtigingen.

Ontzorgen

Wie het Spaans benauwd krijgt bij alleen al de gedachte aan de papierwinkel die bij zo’n proces komt kijken, is bij ons aan het goede adres. We helpen met de contacten die ter plekke nodig zijn, zoals de juiste advocaten om de koop te realiseren, of een ‘gestor’, een Spaanse boekhouder en/of jurist. Zo’n ‘gestor’ helpt met de administratieve afhandeling en kan u ook na de aankoop helpen met uw adminstratie en ook belastingzaken.

Onze klant zo veel mogelijk uit handen nemen, staat bij ons voorop. Geen kopzorgen over eventuele kleine lettertjes in een contract of de vraag hoe hoog het bod zou moeten zijn. House Doctor Costa Blanca houdt te allen tijde een vinger aan de pols. U kunt zich in de tussentijd richten op de leuke details: zoals het uitzoeken van de juiste keuken, passende meubels en de goede kleuren. Of het rendement op uw investering onder de zon berekenen.

Gaat uw hart ook sneller kloppen van het idee van een eigen plek onder de Spaanse zon, maar weet u niet waar te beginnen? Wij helpen u graag. Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op via het contactformulier.