House Doctor Costa Blanca

Altea

Altea: kust, oude centrum en Altea Hills

Badplaats Altea wordt onderverdeeld in drie delen: kust, oude binnenstad en de urbanisatie Altea Hills. Aan de kust liggen vanzelfsprekend de zee en verschillende mooie stranden. Langs de kustlijn ligt een wandelboulevard met veel restaurants, bars, winkels en de jachthaven. In de achterliggende straten zijn vooral appartementen en leuke winkels gevestigd.

Altea Hills

De urbanisaties van Altea liggen iets ten westen van de snelweg. De villa’s liggen doorgaans op 10 tot 20 minuten rijden van de stranden en van het centrum van Altea. De meeste hotels, appartementen en luxe villa’s in Altea Hills zijn gebouwd met prachtig uitzicht over zee. Het is raadzaam om de route naar strand of centrum van te voren even te controleren op de routeplanner, want het kan zomaar een stukje verder zijn dan het op het eerste oog lijkt.

Trekpleister

Het oude centrum, Altea Vella, ligt op een heuvel met daarop de kerk Señora del Consuelo. De kerk laat zich kenmerken door de blauwe koepels. Voor de kerk ligt een gezellig pleintje met terrassen met mooie vergezichten over de stad en de kustlijn: van de rots van Ifach in Calpe tot Benidorm. Absoluut een bezoekje waard! Houdt u er wel rekening mee dat het oude centrum een toeristische trekpleister is en het er dus erg druk kan zijn. Verder raden we aan om winkels ’s middags voor twee of na vijf uur te bezoeken, omdat winkeliers zich hier vaak nog strikt aan de siësta houden en tussen de middag dichtgaan.