House Doctor Costa Blanca

Aanbevelingen

Casa Kubinek – Benissa

Een woning kopen in Spanje… wie wil dat nou niet?! Maar dan begint het, waar moet je in vredesnaam gaan beginnen en wat gaat er allemaal op je afkomen? Twijfelen over het wel of niet doen, een “vreemd” land met wetten en regels waar je totaal niet van op de hoogte bent en dan hebben we het nog niet over de onderliggende “spanning” in je lijf van “waar beginnen we aan?”.

Internet is bij uitstek het medium wat in de dagen van het zoeken naar woningen een dagelijkse bezigheid gaat worden, de ene woning is nog mooier dan de ander en kom je al snel tot de conclusie dat van wat je ziet, je het in het echt wilt zien. Hoe is de staat van het huis, en in wat voor een omgeving is het huis gesitueerd… Je moet naar Spanje om dit met eigen ogen te kunnen gaan bekijken om het te kunnen beoordelen… maar hoe?!

Op zoek naar een makelaar dus, in Spanje! Ook hiervoor is het internet het uitgelezen medium maar wat een aanbod en wat een verkoop-marketing verhalen van bedrijven om je maar “binnen” te krijgen en bekruipt je al snel het gevoel van “wie kan ik hier vertrouwen”? We zijn gelukkig via een bekende van ons in contact gekomen met “House Doctor Costa Blanca” en daar hebben we vanaf de eerste minuut geen spijt van gehad! Het enthousiasme van Annemarie en Ronald Maagdenberg en de personal Touch, vanaf de eerste kennismaking in een videocall, waren voor ons beiden genoeg om een relatie met “House Doctor Costa Blanca” aan te gaan! De vakkundigheid, de persoonlijke gedrevenheid en de opgebouwde ervaring van Annemarie en Ronald, in de aankoop van woningen, zorgen voor een gevoel van totale ontzorging en vertrouwen!

Er komt een heleboel kijken bij de aankoop van een woning in Spanje van makelaar tot advocaat en Notaris, tot aan de aanvraag van NIE-nummers en het moeten openen van een Spaanse Bankrekening, maar zonder de hulp van “House Doctor Costa Blanca” en de uitvoering van de véle werkzaamheden “achter de schermen”, zoals de intensieve onderlinge contacten tussen makelaar, advocaat en bank, t.b.v. de aankoop van de voor ons gewenste woning, hadden wij dit allemaal vanuit Nederland nooit kunnen realiseren!

Wij hebben veel woningen bezocht in de drie bezichtigingsdagen dat Ronald ons heeft rondgereden en hebben wij ons droomhuis gevonden in Benissa, een echte parel voor het oog en geselecteerd door “House Doctor Costa Blanca” door in staat te zijn “te voelen” wat bij ons zou passen en waar wij blij van zouden worden…en die missie is méér dan geslaagd!

De volgende stap is de aanleg van een zwembad, tuin en omheining bij de woning en ook hier hebben we “House Doctor Costa Blanca” bereid gevonden om ons daarin te ondersteunen met de coördinatie en begeleiding-aansturing van de werkzaamheden van architect, aannemers en overige bedrijven.

Annemarie en Ronald, bedankt voor jullie inzet en het voor ons behaalde succes! Dank jullie wel!

Ineke en Dennis

Casa Batalla – Javea

Annemarie en Ronald vormen met hun House Doctor Costa Blanca een betrouwbaar team voor alles dat met wonen in de Costa Blanca te maken heeft.

Annemarie en Ronald zijn zeer klantgericht en doen er werkelijk alles aan om de wensen van de klant te vervullen. Bij hen ben je meer dan een klant en hun persoonlijke aanpak zorgt voor vertrouwen en goede resultaten.

Dankzij hen wonen wij nu op een prachtige plek in Javea. Wij bevelen hen van harte aan!

Désirée en Ron

Casa America

Annemarie en Ronald van de Housedoctor Costa Blanca zijn professionals in hart en nieren. Wat direct merkbaar is dat het belang van de klant voorop staat en niet het eigen belang. Dat zou normaal moeten zijn maar dat is verfrissend in Spanje. De persoonlijke benadering, het oog voor detail, de betrokkenheid en de meegebrachte kennis en ervaring hebben wij als onmisbaar beschouwd.

Het meest waardevol is wel de realiteitszin van de HCDB. Wij hadden de illusie dat we prima zelf een huis konden laten bouwen op een aangekocht stuk grond. Na wat rekenwerk van de HCDB moesten we erkennen dat ons budget een dergelijk project niet aan zou kunnen. Op dat moment ontluisterend, maar het heeft er wel voor gezorgd dat we een andere focus kregen en we hebben inmiddels een heel fijn huis gevonden wat wel binnen onze mogelijkheden past.

Annemarie en Ronald hebben diepgaande kennis van de lokale huizenmarkt. Zowel qua aanbod als de bijbehorende prijzen. Je proeft aan alles dat dit met passie wordt gedaan. Ik geef ze een dikke 9.

Casa Lynn

We zijn in contact gekomen met de House Doctor Costa Blanca via kennissen. Het eerste gesprek was telefonisch en het was duidelijk en helder en het gaf meteen een goed gevoel. We hadden zelf al verschillende huizen gezien op internet en Ronald ging er meteen mee aan de slag. Met een aantal dagen kregen we een uitgebreide terugkoppeling van de huizen die ze voor ons gevonden hadden.

Op het moment dat er een aantal huizen waren uitgezocht zijn we naar Ronald en Annemarie in Spanje gegaan. We werden hartelijke ontvangen in hun eigen huis. Hierdoor kregen we meteen een goed beeld van de smaak van Ronald en Annemarie zelf. Dat vonden we heel fijn, des te meer omdat zij ons verder zouden begeleiden in het traject van het kopen, het verbouwen en het inrichten van ons nieuwe huis.

Annemarie en Ronald stuurden ons een aantal filmpjes en daar waren we erg enthousiast over, inclusief de uitleg daarbij. Je krijgt er op die manier meteen een goed beeld bij.

We hebben het als heel prettig ervaren dat Ronald en Annemarie ons zijn blijven begeleiden met het regelen van al het papierwerk ook nadat we ons huis hadden gekocht. De communicatie was heel duidelijk en er werd vlot gereageerd. Zowel via de mail als telefonisch kregen we snel antwoord. Dat hebben we als heel prettig ervaren.

Ook de introductie tripjes waren heel informatief, leuk en gezellig! We zijn blij dat we uiteindelijk ons droomhuis in Jávea hebben gevonden.

De tarieven die de Housedoctor Costa Blanca hanteert zijn markt conform en voor hun kennis van de lokale huizenmarkt geven we een 10. De partners en bedrijven waarmee ze werken zijn goed, alleen mogen die soms wel wat sneller handelen, het was soms lang wachten op offertes. Maar dat is misschien omdat wij de Nederlandse snelheid gewend zijn.

We vinden Annemarie en Ronald erg klantvriendelijk. Als we ze een rapportcijfer zouden mogen geven zou dat een 10 zijn.

Ca La Pinada

Bij het aankooptraject voor ons huis in het project La Piñada in Jávea hebben wij de hulp van de Housedoctor Costa Blanca ingeschakeld.

Wij wonen al meer dan 9 jaar in Spanje en spreken de taal. Ook kennen wij het Spaanse systeem redelijk goed. Toch waren wij ervan overtuigd dat we deze investering moesten doen en achteraf zijn we daar heel blij mee.

Onze eerste indruk was gelijk al goed toen we onze eerste bijeenkomst hadden waarbij Ronald en Annemarie voor ons een aantal huizen hadden geselecteerd nadat wij onze wensen kenbaar hadden gemaakt. Daar sprongen direct al 2 huizen uit.

Ze namen ondertussen ook de tijd om ons de omgeving te laten zien en legden allerlei dingen uit. Dat was geweldig en het ging allemaal op een zeer prettige manier. En wat wij vooral leuk vonden is dat de gesprekken bij Ronald en Annemarie thuis plaatsvonden. Het is leuk om te zien hoe zij hun huis hebben verbouwd. De ontvangst gaf een gemoedelijke, maar tegelijk ook gewoon een goede en professionele indruk.

Verder waren ze altijd bereikbaar, 7 dagen per week. Ze dachten proactief mee tijdens de bouw over punten die voor verbetering vatbaar waren. Dit zorgde ervoor dat we later minder hoefden aan te passen. Ook hun samenwerking met de interieur ontwerpster was top en dat gaf ons veel vertrouwen en rust.

Mede door de inzet van Ronald en Annemarie staat er nu voor ons een droomvilla in Jávea, en daar gaan we ongetwijfeld veel plezier aan beleven.

We willen jullie heel hartelijk bedanken en we zijn ervan overtuigd dat het inschakelen van de House Doctor Costa Blanca tot veel voordelen kan leiden voor elke klant!

Ingeborg en Christiaan

Een dikke 10!

Super tevreden zijn wij over de werkwijze van House Doctor Costa Blanca. Behalve dat Ronald en Annemarie heel gastvrij en leuke mensen zijn weten ze veel van de omgeving en niks is hun teveel. Ronald heeft ons meegenomen naar plekjes waar je zelf niet zo snel zult komen. Als een ware Sherlock Holmes zoekt hij totdat hij het net die éne finca of dat afgelegen huis gevonden heeft. Hij weet de potentie van huizen goed in te schatten en is zeer goed op de hoogte van de plaatselijke markt.

Als je naar een mooi plekje zoekt aan de Costa Blanca, raden wij je aan om contact op te nemen met House Doctor Costa Blanca!

Marcel en Chantal

Casa Blanca

Eerlijk, precies en klantgericht
Onze ervaringen met Annemarie en Ronald zijn heel positief. Wij kenden elkaar al wat bij het aangaan van een zakelijke relatie best wel een risico is. Maar het heeft allemaal mooi in elkaar gepast, dankzij de zeer klantgerichte aanpak van Annemarie en Ronald.

Onze insteek was om een pand te kopen als investering met het doel deze voornamelijk door te verhuren aan klanten. Ronald heeft voor ons een kleine business case opgesteld en als ik nu terug kijk komen de gerealiseerde waarden zowel in kosten als opbrengsten bijzonder dicht in de buurt. Dat is natuurlijk geweldig en geeft ook wel aan hoe goed Annemarie en Ronald de markt kennen. De samenwerking is en was ten alle tijde heel prettig. Er wordt snel en adequaat gereageerd en de onvermijdelijke uitdagingen worden onmiddellijk en direct aangesproken en zo snel mogelijk opgelost. Wij hadden geen enkele ervaring met de aankoop en verhuur van een vakantiewoning en kenden de streek nauwelijks. Maar dankzij Annemarie en Ronald hebben wij nu een goed renderend pand met tevreden klanten.

Waardering 10 uit 10.

Gwen en Ruud Weiss

Casa Toscana

Na een bezoek van 4 dagen in november 2018 aan een prachtige B&B op de Montgo berg in Javea waren ook wij meteen verkocht en wilden liefst meteen op zoek naar een eigen stek. In maart 2019 brachten we een tweede bezoek en startte onze zoektocht. Dat viel nog niet mee. De huizenmarkt aan de Costa Blanca is behoorlijk ondoorzichtig (om over de enkele makelaars nog maar niet te spreken..) en de meeste vraagprijzen leken ons totaal niet in verhouding tot het gebodene. We begonnen ons af te vragen of we ooit ons droomhuis binnen budget zouden kunnen vinden.

Via via kwamen we in contact met Ronald. Hij vertelde ons over zijn werkwijze en we besloten onze zoektocht samen voort te zetten. Voorafgaand aan ons volgende bezoek heeft Ronald ons een lijst van potentiële huizen toegestuurd met foto’s en filmpjes en hebben we een lijst gemaakt van huizen die we graag wilden bekijken.

Ons droomhuis bleek toch te bestaan: Casa Toscana, bovenop een heuvel, rustig gelegen met een mooi uitzicht, 5 minuten van het strand, gemeubileerd en klaar om in te trekken! Ook bij de tweede bezichtiging waren we er nog steeds helemaal weg van. Op advies van Ronald hebben we een scherp bod kunnen doen waarbij ook het meubilair inbegrepen was en werd onze droom waarheid (en ruim binnen budget ?).

Via Ronald hebben we ook meteen een advocaat in de hand genomen die zowel in Nederland als Javea werkzaam is om ons bij de aankoop juridisch te begeleiden. Hoewel we het hele aankoopproces toch behoorlijk spannend vonden (we verwachtten toch steeds ‘ik vertrek’ toestanden) is alles, mede dankzij Ronalds hulp en kennis, soepel en vlot verlopen. Ook tijdens en na de overdracht heeft Ronald ons met raad en daad terzijde gestaan.

We hebben al een heerlijke vakantie in Javea mogen doorbrengen en Annemarie gaat ons helpen om het interieur van het huis nog een beetje mooier te maken zodat het nog wat meer eigen gaat worden. Inmiddels hebben we ook al een mooi contract kunnen afsluiten om ons huis komende zomer te verhuren. Zo blijft die Spaanse droom hopelijk toch een beetje betaalbaar ?.

Conclusie: wij zijn dik tevreden over de dienstverlening van HDCB en daarnaast zijn Ronald en Annemarie hele fijne mensen. We kijken ernaar uit ze bij ons volgende bezoek weer te zien!

Claudia en Hans

Casa Los Angeles

Nadat we een huis via een makelaar hadden gekocht, bleek het een zoektocht naar een betrouwbare partij die de verbouwing voor haar rekening nam. Via social media gezocht en vervolgens bij Ronald en Annemarie terecht gekomen.

Wat een verademing. Wij dachten namelijk via de makelaar al wat ins en outs te weten maar in Spanje gaat het toch veelal wat anders dan dat we gewend zijn. Ronald heeft veel moeite gedaan om vergelijkbare offertes te krijgen van verschillende aannemers.

Na een objectieve beoordeling en het maken van een keuze heeft Ronald veel werk gestoken in de bouwbegeleiding. Bijna dagelijks contact middels app, mail en vooral door middel van foto’s hebben we goed inzicht gekregen in de voortgang. Voor de onoverkoombare problemen werden direct opties aangegeven en oplossingen geboden.

Niet enkel het bouwkundig inzicht van Ronald, zijn kennis van de Spaanse taal, zijn enorme relatie netwerk in zowel formele- als in bouwkundige trajecten als wel zijn tomeloze energie en inzet maakte het voor ons een zeer prettige begeleiding.

Het huis is inmiddels bijna een jaar bewoonbaar, we genieten met volle teugen en zien Annemarie en Ronald nog met enige regelmaat om samen te genieten van deze mooie streek in Spanje.

Fabienne en Huib

Un pedacito de cielo

Als je niet ziek bent heb je toch geen dokter nodig?! Als je een huis zoekt aan de Costa Blanca en je hebt 15 jaar eigen vakantiehuis ervaring in Spanje, dan heb je toch de Housedoctor niet nodig? Wij vonden van wel en daar hebben we geen moment spijt van gehad!

Toen we eenmaal het besluit hadden genomen om permanent in de buurt van Jávea te gaan wonen besloten we ook dat het misschien wel verstandig was daar wat hulp bij in te schakelen. We hadden de streek natuurlijk al bezocht en ja, we hadden best al wat huiswerk gedaan. Maar we beseften dat het niet eenvoudig zou zijn om het juiste huis op de juiste locatie niet alleen te vinden maar ook nog aan te kopen. Van de Spaanse huizenmarkt en sommige makelaars kun je goed ziek worden dus die Housedoctor….

De kennismaking en samenwerking met Ronald en Annemarie hebben wij als zeer prettig ervaren. Professioneel maar tegelijkertijd relaxt en erg vriendelijk met verwelkoming in hun eigen huis. Zij hebben alle tijd voor ons genomen en goede en minder goede locaties laten zien. En veel werk verricht om bezichtigingen te organiseren en te begeleiden. Ook de aftersales is erg fijn.

Natuurlijk hadden wij ons huiswerk goed gedaan en we wisten precies wat we wilden (….).

Ons advies: Laat de Housedoctor ook eens tegen je plannen (en je budget..) aanschoppen en sta open voor zaken die misschien niet in je spreadsheet stonden. Omdat je ze vergeten was of omdat je niet wist dat je ze wilde…. En je komt mogelijk uit bij een huis en/of een locatie waaraan je niet gedacht had. Mogelijk zelfs nog beter passend bij hoe je nu hier wilt leven….

Dat laatste is ons ook gebeurd: Wij hebben een huis gekocht wat er anders uitziet en op een andere plek staat dan initieel aangegeven in onze zoekopdracht. Want tijdens onze zoektocht met de Housedoctor kwamen we door de gesprekken en bezichtigingen tot een aantal andere inzichten. Het huis voldoet aan al onze wensen en staat op een mooie locatie. Mede mogelijk gemaakt door de Housedoctor!

We zijn zeer blij met ons huis en wonen hier inmiddels heerlijk. Met dank aan Ronald en Annemarie.

Onze conclusie: Operatie meer dan geslaagd en patiënt alive and kicking!

Matthijs en Sylvia

Casa El Joven – Moraira

Wij zijn Sylvia en Peter wonende in de provincie Zeeland van 53 en 55 jaar.

In onze zoektocht naar een huis in het dorp waar we verliefd op zijn geworden Moraira kwamen we bij verschillende makelaarskantoren. We hebben verschillende kantoren bezocht maar kregen geen goed gevoel. Door wat te googlen kwamen we bij de House Doctor Costa Blanca (Ronald en Annemarie Maagdenberg) in contact. Na eerst een aantal keren te hebben gemaild hebben we daarna diverse videocall gesprekken gehad. Deze gesprekken liepen geweldig want ze wisten iedere keer de vinger op de juiste plaats te leggen.

In de tijd van corona was het erg lastig om alles live te doen en daar werd ook een oplossing voor gevonden. We hebben ons wensenlijstje meegegeven aan Ronald waarmee hij in zijn bestand ging zoeken. Na diverse mails met verschillende woningen en daarmee te plussen en te minnen kwam het huis wat we nu hebben gekocht naar voren. Ronald is toen met de verkopende makelaar in gesprek gegaan en bij de toenmalige bewoners gaan filmen en dit aan ons doorgestuurd.

In oktober konden we de woning live bezoeken samen met Ronald. We zijn toen snel tot een overeenkomst gekomen. Ronald en Annemarie hebben ons super geholpen met vanalles van advocaat (ze is Nederlands) tot en met de schilder, maar ook met het installeren van nieuwe airco’s, het vernieuwen van de keuken enz, ze hebben ook allerlei leuke adressen voor de inrichting.

In een woord alles omvattend ONTZORGEN. Wij willen ook een ieder aanbevelen om met de House Doctor Costa Blanca contact op te nemen voor ONAFHANKELIJK advies.

Sylvia en Peter

Casa MontgoPalms – Javea

We kunnen het simpel stellen: zonder Ronald en Annemarie zaten wij waarschijnlijk nu nog in Nederland een huis in Spanje te zoeken. Zonder de lokale kennis van zaken, het voorwerk, gastvrijheid, de mooie humor van Ronald en Annemarie zou een huis kopen voor ons waarschijnlijk een aanzienlijke uitdaging zijn geweest. Daarnaast hebben ze een groot netwerk van mensen en bedrijven waar we – tijdens en ná onze aankoop – gebruik van hebben kunnen maken.

Voor ons van onschatbare waarde, want een huis in Spanje kopen is één ding. Maar met wie ga je een verbouwing doen? Wie onderhoud je zwembad? Hoe ga je om met aanvragen van vergunningen? etc. Het scheelt allemaal een enorme berg kopzorgen omdat dit netwerk bestaat en bewezen heeft dat de partijen uit het netwerk goed werk leveren.

En zo zaten wij welgeteld 4 maanden na ons initiële contact met Ronald en Annemarie met een goed gevoel in Dénia (of Jávea als we daar zin in hebben). Wat zouden we achteraf gezien anders doen? Niets!

Is samenwerken met Ronald en Annemarie een aanrader als je plannen hebt om vastgoed aan de Costa Blanca te kopen? Ja!

Enrique & Anamaria

MontgoPalms is nu ook te boeken voor vakanties via www.montgopalms.com

Geweldige ondersteuning bij aankoop woning in Javea

In 2022 hebben wij de diensten van House Doctor Costa Blanca ingeschakeld bij het kopen van ons huis in Javea, en we kunnen niet genoeg benadrukken hoe buitengewoon tevreden we zijn met hun service.

Vanaf het allereerste begin tot aan de sleuteloverdracht hebben ze zich bewezen als betrouwbare en zeer bekwame partners. Een van de grootste voordelen, naast hun hulp bij het vinden van een geschikt huis, was hun uitgebreide begeleiding bij het maken van afspraken met de bank, notaris, en advocaten.

Ze namen alle complexiteit uit het proces en zorgden ervoor dat alles soepel verliep. Hun expertise en lokale kennis waren van onschatbare waarde, waardoor wij ons volledig konden concentreren op het spannende vooruitzicht van het bezitten van ons droomhuis.

Wat House Doctor Costa Blanca echt onderscheidt, is hun toewijding en klantenservice. Ze gingen verder dan verwacht door de oplevering van ons huis te regelen, wat betekende dat wij niet naar Spanje hoefden te vliegen. Deze proactieve aanpak en de bereidheid om extra stappen te zetten om hun klanten te ontzorgen, hebben wij zeer gewaardeerd.

Kortom, als je op zoek bent naar een betrouwbare partner die niet alleen professioneel is, maar ook een persoonlijke touch toevoegt, dan raden we House Doctor Costa Blanca ten zeerste aan.

Dank je wel, Ronald en Annemarie, voor het mogelijk maken van onze droom! We zijn zeer dankbaar voor jullie uitstekende service.

Onno en Petra

Appartement Casobel – Javea

Via onze familie met een huis aldaar raakten we enthousiast over Jávea. Tijdens een verjaardag kwam de mogelijkheid daar een appartement te kopen weer eens ter sprake en besloten we ons te gaan oriënteren. Zo kwamen we in contact met Ronald en Annemarie van House Doctor Costa Blanca.

We spraken elkaar via Facetime waarin Annemarie en Ronald uitlegden hoe het proces zou verlopen en welke ondersteuning zij hierin bieden, ook in deze oriënterende fase (waarin nog niet zeker was of we daadwerkelijk wat zouden kopen). Na zelf op internet een aantal potentiële appartementen te hebben gezien, en de inzichten en ervaringen van Ronald en Annemarie mee te hebben gewogen, wisten we dat we een nieuwbouwappartement op loopafstand van horeca en strand wilden kopen.

Ronald vond het project Essential waarin onze wensen samen kwamen. Tijdens de bouw en oplevering hebben we veelvuldig contact gehad, telefonisch of via Facetime. Ook stuurden ze regelmatig filmpjes waardoor je op afstand de bouw kon volgen en stonden ze ons letterlijk met raad en daad bij als we kort in Jávea waren. Hun kennis van het Spaanse systeem en (bouwtechnisch) inzicht heeft ervoor gezorgd dat we wisten waar we aan begonnen waardoor we niet onaangenaam zijn verrast. De combinatie van deze kennis en de fijne benadering is de reden dat we House Doctor Costa Blanca dan ook zeer aanraden aan potentiële (Nederlandse) kopers.

Edwin en Carlijn