Uw aanspreekpunt op locatie

Of het nu gaat om nieuwbouw, een verbouwing of een grote renovatie, vaak beseffen mensen niet dat het er in Spanje heel anders aan toe gaat. Wel weet iedereen dat het stressvol kan zijn. De cultuurverschillen (‘mañana, mañana’), de taal (si, si) én de afstand tot Nederland of België̈ maken het er niet altijd makkelijker op. Eén ding is zeker: het is in uw belang dat iemand een vinger aan de pols houdt.

Bouwbegeleiding en projectmanagement worden vaak onderschat, maar kunnen u heel wat grijze haren besparen. Wij spreken de taal, zijn op de hoogte van de lokale regelgeving en we werken samen met serieuze bouwbedrijven. Wij zijn ter plekke aanwezig om namens u regelmatig een kijkje te nemen en de voortgang te controleren. Zo komt u niet voor grote verrassingen te staan op het moment dat u zelf overkomt naar Spanje komt om een kijkje te nemen. Onze ervaring en het feit dat we ter plaatse zijn maakt dat we goed met u mee kunnen denken.

Veel misverstanden tussen de opdrachtgever en de lokale uitvoerende partij kunnen makkelijk worden voorkomen door een duidelijke werkomschrijving, het goed controleren van de offertes en door een actieve begeleiding en inspectie tijdens de bouwwerkzaamheden. De bedrijven waar wij mee samenwerken beschikken over de juiste verzekeringen en garanties. U kunt natuurlijk ook uw eigen partners kiezen. U zult bij ons niet te maken krijgen met verplichtingen of ‘de kleine lettertjes’.

Nieuwbouw

Misschien wilt u een woning laten bouwen in Jávea, Denia, Moraira, Altea of een van de andere prachtige plekken langs de Costa Blanca. Gelukkig zijn bij nieuwbouwprojecten de technische omschrijvingen en bouwtekeningen meestal wel in orde. Toch kunnen ook in die gevallen projecten heel anders uitpakken dan verwacht. U zult niet de eerste zijn die uiteindelijk niet blij is met de kwaliteit, het design of de kleuren van de gebruikte materialen. Wij helpen u ook daar bij.

Wij behartigen uw belangen en wensen door regelmatig bouwoverleg te voeren en koppelen dit natuurlijk aan u terug. Het gaat immers om keuzes die het verschil kunnen maken tussen zomaar een woning en uw droomhuis!

Ook bieden we, samen met Bataille Living, unieke authentieke mediterrane concepten aan. Deze lifestyle concepten geven potentiële kopers de mogelijkheid om turn key een droomplek te kopen in Jávea (Costa Blanca Noord). Men kan met de koffer op de dag van oplevering het nieuwe eigendom zo binnenlopen. Alles staat klaar, de bedden zijn dan opgemaakt, uw koelkast is gevuld, en op de ligbedden bij het zwembad liggen alvast zachte handdoeken klaar. Is het niet een ultieme wens om zo aan uw Spaanse droom te kunnen beginnen? Wilt u meer weten? klik hier

Verbouwingen en renovaties

Renovatieprojecten en grote verbouwingen zijn doorgaans ingewikkelde trajecten, zeker wanneer het voor u geen dagelijkse kost is. Het maken van het budget, het zoeken van betrouwbare partners maar ook het controleren van de bouwtekeningen en technische omschrijvingen is erg belangrijk voor u begint.

Daarnaast worden tijdens de bouw vaak ook nog de nodige wijzigingen doorgevoerd en door de fysieke afstand tot Nederland of België is het voor u moeilijk om het overzicht te bewaren en regelmatig toezicht te houden. Als u zelf steeds op en neer reist, is dat bovendien een tijdrovende en prijzige bijkomstigheid. Wij kunnen u dit allemaal uit handen nemen.

Wij controleren ter plekke of de werkzaamheden op de juiste wijze worden uitgevoerd en of de afspraken worden nagekomen. Wij kunnen namens u vergaderingen leiden op de bouwlocatie. Daarnaast sturen we u regelmatig updates met foto’s en korte verslagen van de voortgang. Op die manier weet u precies waar u aan toe bent en eindigt uw droom niet in een nachtmerrie.

Verhuizen of zelfs emigreren

Niet alleen kunnen we u helpen om een woning te vinden, zowel koop als huur, we kunnen u ook andere dingen uit handen nemen. Van het organiseren van de verhuizing, tot aan alle administratieve zaken die u moet regelen op het moment dat u in Spanje aankomt.

Onze diensten zijn vergelijkbaar met een relocatie service, zoals die vaak wordt ingehuurd door grote bedrijven voor medewerkers die naar het buitenland vertrekken voor een bepaalde tijd.

Heeft u de knoop doorgehakt en bent u van plan om definitief te emigreren en te settelen in het noorden van de Costa Blanca? Gefeliciteerd! U zult er zeker geen spijt van krijgen. Wij kunnen u helpen om het hele emigratie proces naar Spanje zo soepel mogelijk te laten verlopen. House Doctor Costa Blanca helpt u in dit vaak intensieve traject door te ontzorgen en u op de belangrijke zaken te laten focussen terwijl wij de papieren rompslomp en andere zaken regelen.