House Doctor Costa Blanca

Een mediterrane sfeer: het werkt!

Als je de Second Home beurs zou zien als een wijk, waar allemaal verschillende mensen wonen, dan waren ‘de Spanjaarden’ goed vertegenwoordigd. Lopend door de verschillende paden liep je langs allerlei stands van mensen die je een huis aanboden, op de meest prachtige plekken binnen en buiten Nederland. Zo stonden wij tegenover een stand waar mooie houten chalets in Noorwegen werden aangeprezen. Maar ook voor een appartement in een skioord in Oostenrijk zat je in de Jaarbeurs in Utrecht afgelopen weekend goed. Toch waren de projectontwikkelaars en makelaars uit Spanje bovengemiddeld vertegenwoordigd. Op elke hoek prijkte wel een bord met ‘Costa del Sol’ of ‘Costa Blanca’. En wij stonden er dus ook.

Wat je veel ziet op de Second Home beurs is dat standhouders een grote hoeveelheid aan huizen in de aanbieding hebben. De achterwanden van de stands zijn als het ware behangen met foto’s van appartementen of huizen. De ‘speciale’ aanbiedingsprijzen staan erbij. Voor rond de tachtigduizend euro kun je in sommige badplaatsen een prima appartement kopen. Prima geschikt om er zelf een aantal weken per jaar gebruik van te maken en om het eventueel de rest van het jaar te verhuren.

Bij onze stand hebben we geprobeerd iets anders neer te zetten. Met de Bataille Living villa’s proberen we mensen te bereiken die iets meer te besteden hebben en daarmee ook meer wensen op tafel kunnen leggen als het gaat om de locatie, het huis, het interieur en de begeleiding van A tot Z. Die doelgroep gaat een grotere investering doen en wil dus ook anders worden ontvangen en benaderd. We wilden ze daarom ook welkom heten in een ander soort stand. Dus maakten we een soort van huiskamer, op de beurs, waar bezoekers zich thuis zouden voelen. Jessica zorgde ervoor dat er in de vrachtwagen van Bataille Living, die we meenamen vanuit Jávea naar Utrecht, juist die meubels en accessoires stonden die die mediterrane sfeer uitstraalden. Dat is de sfeer waar zoveel mensen naar op zoek zijn.

Je kon bij ons ‘binnenlopen’. Als je moe was kon je even gaan zitten met een folder op de leuke bamboe bank. Voor de mensen die meer informatie wilden en die rustig met ons wilden praten, hadden we een grote ronde tafel neergezet. De wanden van onze stand waren bekleed met foto’s van een heerlijke leunstoel aan een strand, waarbij teksten stonden als: ‘Design your life’ en ‘Genieten’. Want dat is wat we wilden overbrengen. Laat ons u helpen uw droomplek te vinden en laat u adviseren over een bijpassende inrichting. U hoeft alleen maar te genieten, wij doen de rest.

En het werkte. We hebben veel mensen gesproken. Sommige bezoekers waren echt nog aan het oriënteren. Anderen meldden zichzelf voor meer informatie. We toonden ze de projectmappen met alle eerste schetsen en tekeningen. Veelal bleven ze een behoorlijke tijd bij ons aan tafel zitten. Eén van hen besloot zelfs gelijk een vliegticket te boeken om met eigen ogen eens te komen zien waar we het over hadden. Het aankomende weekend gaan we deze mensen hier in Jávea ontvangen en laten we ze projecten in aanbouw zien en de huizen die al opgeleverd zijn. En we hopen natuurlijk van harte dat we ook al die andere mensen die we spraken op de Second Home beurs in de komende periode in Jávea zullen zien.

Als u meer wilt weten over de Bataille Living projecten neemt u dan gerust contact met ons op via het contact formulier, via email of per telefoon.

Facebook
Twitter
Pinterest