House Doctor Costa Blanca

Een huis kopen in Spanje als investering

We willen allemaal een mooi rendement behalen op onze investeringen. Maar heb je er weleens erover nagedacht om te investeren in een woning in Spanje? Dankzij de groei van de Spaanse economie, beschouwen Noord-Europese beleggers een huis kopen in Spanje, specifiek aan de Costa Blanca, steeds meer als één van de beste investeringsopties binnen Europa.

 

voorgevel van een oude huis kopen in SpanjeStijgende woningverkoop

Investeren in onroerend goed is van oudsher een van de veiligste en gezondste strategieën voor een goed rendement op je investeringen. Volgens een recent rapport van het Spaanse Ministerie van Huisvesting zijn de woningprijzen met een gemiddelde van zo’n 7% in heel Spanje gestegen en aan de Costa Blanca zelfs tegen de 15%. Natuurlijk is dat goed nieuws voor beleggers, maar nog geweldiger is dat 2019 het zesde opeenvolgende jaar is waarin het onroerend goed in waarde toenam en de prijzen terugkeren naar de prijsniveau’s die voor de financiële crisis werden waargenomen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nieuwe constructie huis kopen in SpanjeLage hypotheekrente

Er zijn veel redenen op te noemen waarom juist nu het moment is om te investeren in vastgoed in Spanje. Eén van de belangrijkste redenen hiervoor is dat de rentetarieven momenteel op een historisch laag niveau liggen en het vooruitzicht is dat de rentes in de nabije toekomst laag zullen blijven. Wanneer je dan ook rekening houdt met inflatie en vermogensbelasting word je al snel geconfronteerd met de realiteit van een negatief rendement op je geld.

In de laatste jaren zijn de Spaanse banken veel makkelijker geworden in het verlenen van hypotheken voor een deel van de aankoopsom. Spaanse hypotheekverstrekkers bieden nu een scala van hypotheekproducten aan. Tel daarbij op de lage bankrente en je zult zien dat het nog nooit zo goedkoop is geweest om geld te lenen voor een hypotheek.  Een huis kopen in Spanje wordt daardoor nog interessanter. Waarom zou je dan niet lekker op je ligbed, in het zonnetje, bij je eigen zwembad liggen hier aan de Costa Blanca?

 

 

 

 

 

investment property in Spain with ocean viewVakantiewoning verhuur

Een scenario dat steeds populairder wordt bij buitenlandse investeerders is een huis kopen in Spanje voor de vakantiemarkt. Dankzij de goedkope vliegtickets, betaalbare prijzen, het mooie weer en de Spaanse levensstijl blijft de Spaanse vakantiemarkt groeien. Wat het investeren in een vakantiewoning in Spanje tot een aantrekkelijke optie maakt als je veilig wilt investeren. Op vakantieverhuur websites zoals Airbnb en booking.com kun je jouw vakantiehuis in Spanje verhuren aan toeristen. Een mooie manier om rendement op je investering te behalen en de terugkerende vaste kosten zoals onderhoud en onroerende zaak belasting terug te verdienen. Mits je het op de juiste manier aanpakt en weet welke regels er gelden bij het verhuren van je vakantiewoning.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zonder kopzorgen

De Spaanse onroerend goed markt heeft wel een aantal eigenaardigheden en als je overweegt te investeren in onroerend goed, loont het om begeleiding te hebben van een partner met kennis van de Spaanse gang van zaken. De House Doctor Costa Blanca verzorgt het gehele traject van aankoop-, bouw- en projectbegeleiding tot de inrichting en het design van je woning aan de Costa Blanca. We hebben betrouwbare lokale partners voor het afsluiten van verzekeringen of hypotheken, verzorgen van het beheer, eventuele verhuurbedrijven. Wil je meer weten over een huis kopen in Spanje als investering? Neem gerust contact met ons op en we kijken met elkaar wat er mogelijk is en wat er het beste bij je past.

Facebook
Twitter
Pinterest