House Doctor Costa Blanca

Wij staan voor u klaar in 2019!

Als je 27 jaar lang op verschillende plekken woont dan leer je hoe het is om telkens opnieuw te beginnen. Door mijn werk bij Philips woonden we in 6 Europese landen in de laatste 22 jaar. We leerden iedere keer een nieuwe stad kennen, maakten nieuwe vrienden. Tot we in Madrid terechtkwamen. Dat voelde meteen goed en zo vertrouwd. We besloten daarom dat het genoeg was en dat we in Spanje wilden blijven.

Op zoek naar een mooie plek kwamen we uit in Jávea aan de Costa Blanca, waar we een oude finca vonden. Het huis moest volledig verbouwd worden en dat bleek een tijdrovende klus. Het kostte ons meer energie en met name tijd dan we vooraf hadden kunnen inschatten. Spain is different. Waar we er in Nederland vaak naar streven om iets in één keer goed te doen, is dat in Spanje heel anders. Vaak wordt er tijdens de klus nog veel aangepast en verbeterd. In ons geval moesten sommige werkzaamheden helemaal opnieuw. We zaten er zelf bovenop en gingen dagelijks, soms meerdere keren, kijken. Men leeft en werkt hier met de dag, dus vaak lopen dingen gewoon anders. De vinger aan de pols houden is dus erg belangrijk.

Niet alleen de verbouwing bleek een uitdaging, ook het papierwerk dat erbij kwam kijken was nieuw voor ons. Niet alles wat op papier stond klopte. Soms was het niet volledig of nooit aangepast. Het was veel werk om dit allemaal uit te pluizen en aan te passen en erg frustrerend maar voor hier is het allemaal normaal, alles kost tijd en alles komt goed alleen het duurt ‘even’, zo zegt men hier.

We hadden in het verleden al vaker tegen elkaar gezegd dat we best iets wilden gaan doen in het onroerend goed. Door onze eigen ervaring en die van anderen zagen we dat er best veel mensen hulp konden gebruiken bij de bouw of verbouwing van een huis. Makelaars zijn er genoeg in en rond Jávea, maar aankoop- en bouwbegeleiders veel minder, dus zagen wij een kans.

Begin 2018 was ons bedrijf de HouseDoctorCostaBlanca daarom een feit. We zetten een website op www.housedoctorcostablanca.com en al snel waren daar de eerste klanten die we konden helpen bij de aankoop van een villa aan de kust. En we kenden een goede start, met tevreden klanten. In de afgelopen maanden vonden we verschillende bedrijven waar we nu mee samenwerken. We gingen adverteren, stonden op de Second Home beurs in Utrecht en we lieten onszelf meer zien op social media, zoals Instagram en Facebook.

Waar de eerste klanten ons nog via via wisten te vinden, komen ze nu ook bij ons terecht via onze website of omdat ze onze facebookpagina bezoeken. Nieuwe klanten nodigen we altijd eerst uit bij ons thuis. Onze finca werkt als een visitekaartje. We kunnen laten zien hoe we tijdens de verbouwing te werk zijn gegaan, de kwaliteit die we nastreven en ook uitleggen hoe we anderen daar dus bij kunnen helpen en adviseren.

De HouseDoctorCostaBlanca is voor ons nu al een succes. Inmiddels hebben we verschillende huizen verkocht en projecten begeleid. We deden grote en minder grote verbouwingen. Naast het zoeken van een huis helpen we klanten ook bij het vinden van een notaris, bij het openen van een bankrekening of bij het aanvragen van een NIE-nummer, het Spaanse burgerservicenummer. Terwijl klanten de omgeving verkennen vragen wij offertes op voor het opknappen van het huis of de keuken of badkamer of voor de aanleg van een zwembad. Ook brengen we ze in contact met interieur adviseurs en -ontwerpers waar we mee samenwerken. We weten welke (onder)aannemers, en bijvoorbeeld schilders, microcement verwerkers en timmermannen er betrouwbaar zijn. Ons netwerk groeit nog steeds en in de aantrekkende huizenmarkt is dit juist nu erg belangrijk want goede partners zijn weer schaars.

Voor ons gaat ook 2019 weer een mooi jaar worden. We hebben de eerste offertes alweer gemaakt. We hebben er zin in en gaan met volle vaart verder waar we in 2018 gebleven waren. En we zien uit naar nieuwe klanten; mensen die ook komend jaar weer besluiten om die toch best grote stap te zetten, een huis kopen aan de Costa Blanca als vakantiehuis, als investering of zelfs omdat ze willen emigreren. Zonder de vrees die wij hadden, omdat wij er nu zijn om ze te helpen. U bent van harte welkom bij de House Doctor Costa Blanca!

Facebook
Twitter
Pinterest