House Doctor Costa Blanca

De vaste kosten van een woning in Spanje

Wie droomt nou niet van het kopen van een woning in Spanje? De House Doctor is uw lokale partner voor onroerend goed zaken aan de Costa Blanca en dus zetten we op een rijtje wat zijn nu eigenlijk de vaste kosten zijn na het aankopen van uw woning in Spanje!

Onroerend Zaak Belasting (Impuesto sobre bienes inmeubles ook wel IBI genoemd): De eigenaar van een huis in Spanje betaalt tussen de 0,4% en 0,8% onroerend goed belasting. Deze percentages variëren van gemeente tot gemeente.

Water en Electra: Natuurlijk is dit sterk afhankelijk van uw verbruik. Indien men het gehele jaar aanwezig is komt het bij normaal gebruik ongeveer neer op 150 euro per maand. Indien de woning alleen voor eigen gebruik is bestemd en alleen nu en dan op vakantie komt is dit bedrag natuurlijk lager. Airconditioning in zomer is een echte stroomvreter dus dit goed in de gaten houden (ook bij verhuur!)

Gas en/of Olie: voor koken, verwarming en/of warm water is lastiger te bepalen. Deze kosten variëren sterk afhankelijk van aantal personen, wonen in zomer en winter hier dus lastig een bandbreedte te geven maar als indicatie tussen de 50 en de 200 euro per maand.

Vuilnis- of Reinigingsheffing (Basura): Dit bedrag is per gemeente verschillend, maar ligt rond de 75 – 125 euro per jaar.

Verzekering: Niet verplicht maar wel aan te bevelen! Afhankelijk van de waarde van de woning, de ligging, de beveiliging etc. kost een inboedel- en opstalverzekering bij benadering € 200 – 300 per jaar.

Alarm: afhankelijk van soort contract is dit tussen de 20 euro en 50 euro per maand.

Zwembad en tuinonderhoud: ook sterk afhankelijk van grootte zwembad en tuin, verhuur object of niet maar veelal rond de  75-100 euro per maand voor zwembad onderhoud/schoonmaken en chemicaliën, en voor tuin tussen de 125 en 250 euro want er zijn onderhoudsvriendelijke tuinen en meer intensief bewerkbare tuinen.

Facebook
Twitter
Pinterest