House Doctor Costa Blanca

Een mediterrane sfeer in huis aan de Costa Blanca? Wij zorgen ervoor!

Annemarie interieur ontwerp bank terras“Meestal zie je dat als mensen naar de Costa Blanca verhuizen of er een vakantiehuis kopen, ze liever een wat mediterrane sfeer willen, of zelfs een huis in Ibiza-style. Anderen willen alles wit en een moderne chique uitstraling. Wat ze ook kiezen, wij helpen en adviseren ze erbij.”

 

Annemarie is bij de House Doctor Costa Blanca degene die van A tot Z kan helpen bij de decoratie van een huis. Soms gaat het om kleine adviezen, bijvoorbeeld over een bank, kussens of een eetkamertafel. Al zijn er ook klanten die een net gekocht huis compleet ingericht willen hebben. “We kopen dan alles. De meubels, gordijnen, een schilderij voor aan de muur, lampen, beddengoed. In de keukenlades leggen we bestek, er komen kussentjes op de bank en handdoeken in de badkamer. Soms zorgen we zelfs dat de föhn of het strijkijzer klaarliggen, zodat mensen nergens meer aan hoeven te denken en we ze op die manier zoveel mogelijk ontzorgen.” Veelal wonen deze klanten zelf nog in Nederland en hebben ze geen tijd om veel naar Spanje komen om uitgebreid te gaan winkelen. Annemarie neemt het dan volledig uit handen.

 

Om de ideeën van de klant met haar eigen plannen te combineren maakt Annemarie altijd eerst een presentatie met foto’s en voorbeelden van het interieur design. Ook werkt ze met kleurstaaltjes voor stoffen of verf. “Als de klant akkoord is ga ik op pad. Ik heb zo mijn adresjes. Voor rieten lampen ga ik naar Gata de Gorgos waar veel winkeltjes zijn die allerlei leuke dingen maken van riet, twijgen en gevlochten palmbladeren. En voor oude spulletjes en leuke details struin ik de ‘rastro’s’ in de omgeving af. Deze vlooienmarkten en tweedehands marktjes zijn iedere week wel ergens aan de Costa Blanca. Ik ben dan echt een personal shopper!” Om ervoor te zorgen dat de klant tevreden is overlegt ze veel. “Dan zeg ik tegen de klant: ‘Ik ga morgen op pad, er kunnen appjes met allerlei meubels en kussens komen!’. Dan stuur ik ze foto’s en overleggen we met elkaar.” Zo kunnen ze vanaf een afstand betrokken blijven bij wat Annemarie voor ze uitzoekt en kan ze het meteen meenemen, omdat de klant al akkoord heeft gegeven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Interieur Slaapkamer Costa Blanca verhuizenInterior design

Het leukste vindt Annemarie het als ze helemaal wordt vrijgelaten om een inrichting en interieur te bepalen. En als er echt een ontwerp moet komen, dan schakelt ze een interieur designer in. Inmiddels kent ze er een aantal in Jávea, Moraira, en een aantal andere plekken. Zoals Jessica Bataille, van Jessica Bataille Studio uit Jávea. The House Doctor Costa Blanca werkte in verschillende grotere en kleinere projecten samen met deze ontwerpster en dat bevalt heel goed.

 

Het neerzetten van een mediterrane sfeer, betekent ook het gebruik van andere producten en materialen. Zo wordt er veel gewerkt met kalksteen elementen, liefst de echte oude tosca steen, terracotta tegels voor binnen en buiten. Tegelijk kiezen klanten ook regelmatig voor zwarte of antracietgrijze kozijnen. Gedecoreerd wordt er vaak met lokale producten zoals manden, lampen, kleden, meubels en rolgordijnen van riet, hout, of  bamboe. Het is volgens Annemarie heel makkelijk te verklaren. “We zitten hier aan de Middellandse Zee. Onze klanten die hiernaartoe komen willen dat ook in hun huis graag voelen.”

 

Nieuwsgierig geworden naar hoe wij op zoek gaan naar het juiste interieur of de geschikte meubels voor jouw huis aan de Costa Blanca? Neem dan contact op met de House Doctor Costa Blanca.

Facebook
Twitter
Pinterest