House Doctor Costa Blanca

Ondanks striktere investeringsregels voor het buitenland zijn de Chinese vastgoed aankopen toch gestegen in 2017

Bloomberg heeft onlangs een rapport geschreven over de toename van Chinese vastgoedtransacties. Deze waren ondanks de iets lagere gemiddelde prijzen toch weer toegenomen. De Chinese kopers hebben hun aanpak naar meer betaalbaar geprijsd onroerend goed in populaire bestemmingen in het buitenland veranderd. Maar waar zijn de Chinese investeerders en vakantiewoning kopers dan op zoek naar hun onroerend goed?

Top 10 overzicht van de meest favoriete investeringslanden voor de Chinese kopers in 2017.

USA blijft het meest populaire land voor de Chinese interesse voor onroerend goed buiten China. USA is zowel het meest bekeken als het meest gezochte bestemming op Juwai.com, de grootste online vastgoed aanbieder in China, gevolgd door Australië op knappe 2de plaats.

Ondanks dat Canada en GB de derde en vierde plaats bezetten is het Thailand dat de beide landen voorbijstreeft in de zoek index. Canada en GB worden verdrongen en staan nu respectievelijk op de 4de en 5de positie aanvraag- en zoek index.

Hetzelfde gebeurt met Spanje en Frankrijk die op 8ste en 9de plaats staan daar waar men kijkt naar het aanbod. Uiteindelijk vallen zij zelfs uit de top 10 omdat Duitsland, Vietnam en Maleisië hen verdringen als men naar de echte aanvragen en verzoeken van de Chinese huizenkopers kijkt in dit recente Juwai.com onderzoek.


Er is toch een duidelijke toename van Chinese investeerders in Spanje. Men verwacht dat deze trend in de komende jaren gestaag zal doorgaan. Ze investeren veelal in grote steden maar ook in de populaire vakantiebestemmingen zoals aan de Costa del Sol en Costa Blanca.

Het is onduidelijk of het speciale “gouden paspoort” voordeel dat voor niet EU-ingezetenen is ingesteld een belangrijke factor is. Dit kan natuurlijk een interessante drijfveer zijn om te kiezen voor een huis in Portugal of Spanje. De regeringen van beide landen hebben voor deze aanpak gekozen om meer buitenlanders te motiveren om in de door de crisis hard getroffen onroerendgoedmarkt te investeren. Het gouden paspoort geeft het gezin van de koper een Schengen EU-paspoort. Dit is natuurlijk een groot voordeel indien men veel internationaal reist omdat men geen ingewikkelde visa procedures in hoeft in deze landen.

Facebook
Twitter
Pinterest