House Doctor Costa Blanca

Een huis in deze regio verkoopt zichzelf

Als je over de boulevard loopt in Jávea is het er rustiger dan we gewend zijn. Na een wekenlange lockdown komt het leven in Spanje nu langzaam weer op gang. Toch heeft de huizenmarkt niet stilgestaan, integendeel. Het investeren in vastgoed in Jávea en de rest van de Costa Blanca gaat gewoon door. En juist in deze periode is de waarde van een deskundige en betrouwbare aankoopbegeleiding op afstand volop gebleken.

Aankomende week gaan we hier de versoepeling van de maatregelen merken. De terrassen mogen voor de helft weer open. De eerste lunchafspraken worden alweer gemaakt. Ondertussen zijn wij als aankoopbegeleiders druk geweest. Terwijl ook wij thuis moesten blijven de afgelopen weken, konden we gemakkelijk ons netwerk bijhouden en blijven raadplegen.

De tijd thuis, op de bank in Nederland, heeft er blijkbaar bij veel families en stellen voor gezorgd dat ze hun droom om een villa, vakantiewoning of appartement te kopen aan de Costa Blanca nu eens waar willen maken. En deze mensen wisten ons toch in de afgelopen weken te vinden via social media, de mail of per telefoon. Mensen die bijvoorbeeld op zoek zijn naar de geschikte plek voor een Bed and Breakfast aan de Costa Blanca. Anderen zochten die oude boerderij, een finca, om volledig te kunnen verbouwen voor permanente bewoning. Maar er waren er ook die alsnog besloten voor een bouwkavel te gaan en ons vroegen de juiste locatie te zoeken en een betrouwbare aannemer.

Wij merken al jaren dat Nederlanders en Belgen graag willen verhuizen naar Spanje. Maar het op afstand zoeken van een huis is een uitdaging. Want investeren in onroerend goed in een land waar je de taal niet spreekt en zelf niet zo bekend bent, brengt risico’s met zich mee. Wij gaan met de wensen van onze klanten op pad. Soms doen wij in overleg de eerste bezichtigingen. We stellen een selectie samen van woonhuizen die we tegenkomen. Zo kunnen onze klanten al op afstand een keuze maken, zodat ze wanneer ze naar Spanje komen gelijk met ons op pad kunnen om de geselecteerde huizen te bezichtigen.

Niemand had voorzien dat deze periode zou aanbreken, waarin Spanje in een COVID-19 lockdown terechtkwam en ook Nederlanders door de Corona maatregelen niet meer mochten reizen. Juist nu merken wij onze meerwaarde als aankoopbemiddelaars aan de Costa Blanca. Want ook al stond de wereld een beetje stil, ons netwerk draaide op volle toeren. We zien dat de bouw hier in Spanje alweer op volle kracht doorgaat. En een hypotheek krijgen voor een huis is ook geen probleem, de banken werken hier gewoon door. Het vertrouwen dat het allemaal wel goed komt is er, zowel hier als bij onze klanten in Nederland en België. Hoe alles er in de wereld na Corona uit gaat zien weet natuurlijk niemand maar de eerste stappen naar herstel zijn te zien.

Wij hebben voor nieuwe klanten zelfs de eerste stappen alweer kunnen zetten, op afstand. Door met elkaar, via een videoverbinding, goed te overleggen. We hebben weer een paar unieke objecten gevonden. Een villa in Jávea maar ook een vakantiewoning die geschikt is voor verhuur in Moraira. Ook stuitten we op een leuke Bed and Breakfast in Jalón voor een jong stel dat het roer om gaat gooien en klaar is voor vertrek om hier in het zonnige zuiden hun droom waar te maken.

Ondanks deze situatie zijn wij dus blijven doen waar we goed in zijn. We zoeken de pareltjes ertussen uit. We maken gebruik van ons netwerk van makelaars, lokale experts, notarissen en aannemers. En als de aankoopbegeleiding gelukt is dan zijn we er ook om de bouwbegeleiding op ons te nemen en volledig te verzorgen. We willen dat de verbouwing van het huis, de aanleg van het zwembad of de plaatsing van de nieuwe keuken of badkamer geheel volgens de wensen van onze klanten verloopt. Ook al zijn zij er zelf niet om een oogje in het zeil te houden. Dan zijn wij er juist wel. We ontzorgen waar het kan.

Hebben wij dan helemaal niets gemerkt van de lockdown in Spanje? Jawel. We hadden ook te maken met annuleringen. Het was voor ons net als iedereen een rare bizarre tijd. Maar de zon schijnt alweer volop hier in Jávea, dus we hebben tussen de bedrijven door genoeg energie op kunnen doen om ook voor jou op zoek te gaan naar je droomhuis aan de Costa Blanca waar jij al zo lang naar uitkeek. Voor een vrijblijvende eerste scan vul het woonprofiel in op onze site.

Facebook
Twitter
Pinterest