House Doctor Costa Blanca

Opnieuw 4 blauwe kwaliteitsvlaggen voor Jávea (Xàbia)

De stranden aan de Costa Blanca scoren standaard goed op zo’n beetje alle wereldwijde ranglijsten voor kwaliteit. De blauwe vlag is een internationale certificatie die jaarlijks wordt uitgereikt aan stranden die voldoen aan uiteenlopende kwaliteitseisen. Dus ziet u een blauwe vlag wapperen: dan kunt u met een gerust hart uw handdoekje uitslaan op het strand en een frisse duik in zee nemen.

Bij het toekennen van de gewilde blauwe vlaggen wordt gekeken naar onder meer de kwaliteit van het zwemwater, de veiligheid en de diensten en faciliteiten op het strand. In Javea wapperen dit jaar, net als in 2017, vier van deze gewilde vlaggen: drie voor de stranden en één voor de jachthaven.

De blauwe vlaggen worden gehesen op de stranden van Gravel (bij de jachthaven), El Arenal (langs de David Ferrer Boulevard) en het prachtige strand La Granadella. Deze stranden kregen vorig jaar ook een ‘bandera azul’. Ook de Nautical Club (Zeilclub) van Jávea kreeg, net als in 2017, wederom een blauwe vlag.

Nog meer blauwe vlaggen langs de Costa Blanca

Op veel andere plekken aan de Costa Blanca, zoals Dénia, Teulada-Moraira, Benissa en Calp, werden ook kwaliteitsvlaggen uitgedeeld. Zie hieronder op welke stranden en jachthavens dit seizoen een blauwe vlag wappert:

Dénia: de stranden van Les Marines, Bovetes, Molins en Punta del Raset en de jachthaven Real Club Náutico de Dénia.

Teulada-Moraira: de stranden El Portet, L’Ampolla en Les Platgetes.

Benissa: het strand Cala Fustera en de jachthaven Les Bassetes Nautical Club.

Calp: de stranden La Fossa, Cantal Roig en Arenal Bol en de jachthaven Real Club Nautico de Cal.

Meer informatie kunt u op de website van Blue Flag International Jury vinden: http://www.blueflag.global

Facebook
Twitter
Pinterest