House Doctor Costa Blanca

Verhuur je tweede huis

Je spullen pakken, alles achterlaten en opnieuw beginnen aan de Costa Blanca in Spanje. Het is voor veel mensen die op zoek zijn naar een huis nog een brug te ver. Ze werken vaak nog in Nederland, of hebben er soms kinderen en kleinkinderen. Daarom willen ze niet altijd emigreren, maar lonkt Spanje wel als het gaat om het kopen van een tweede huis.

Om dan uit de kosten te komen kan het interessant zijn om een huis te kopen dat ook geschikt is om te verhuren. Op die manier kun je er een aantal maanden per jaar zelf in wonen. De rest van het jaar kan het worden verhuurd. De Costa Blanca is een erg populaire bestemming, zowel in het hoog- als in het laagseizoen. In de zomervakanties zijn het vooral de families en gezinnen uit heel Europa die deze kant op komen. In de winter zijn er altijd pensionado’s die een aantal maanden aan de één van de costa’s willen doorbrengen. Voor u een mooie gelegenheid om uit de kosten te komen en om er zelfs nog een leuke bijverdienste aan over te houden. Ook is het een prettig idee dat uw huis niet maandenlang leeg staat.

Wel zijn er in Spanje een aantal regels waar je je aan moet houden als je een huis gaat verhuren. Zo is er een zogenaamd verhuurcertificaat nodig. Als verhuurder betaal je belasting in Spanje over de inkomsten. Ook moet je de juiste vergunningen hebben om te mogen verhuren. En het huis moet op de juiste manier verzekerd zijn. Zonder dit certificaat mag je je huis niet verhuren. Het klinkt allemaal heel ingewikkeld, maar met de juiste hulp bij uw administratieve zaken is dit goed te regelen.

Omdat u zelf in Nederland of België woont moet de verhuur goed geregeld zijn. Gasten die overkomen moeten kunnen in- en uitchecken, er moet een sleutelservice zijn (iemand die zorgt dat de bezoekers erin kunnen) en het huis moet worden schoongehouden. Een klusjesman ter plaatse kan kleine reparaties direct uitvoeren en service verlenen als dat nodig is. Om dit allemaal te regelen is het raadzaam om een goede beheerder te kiezen.

Het is mogelijk om voor een groot verhuurbedrijf te gaan, maar wij proberen dit persoonlijker aan te pakken. We werken met kleinere, lokale partners die veel kennis hebben van de regio. Er wordt gezorgd dat er een sleutelservice is en dat er een klusjesman klaar staat als dat nodig is. Ook regelen zij dat het huis op tijd wordt schoon gemaakt. Zeker in het hoogseizoen is het fijn als dit allemaal goed geregeld is omdat nieuwe bezoekers vaak alweer staan te trappelen om erin te mogen.

Een goed huis of appartement dat beschikt over een aantal extra’s, zoals bijvoorbeeld een zwembad, kan leuke opbrengsten genereren. U moet denken aan mogelijke rendementen van zo’n 4 tot 7%. Op die manier komt een tweede huis in Spanje mogelijk iets dichter bij. Wij zoeken en denken graag met u mee over de mogelijkheden.

Facebook
Twitter
Pinterest