House Doctor Costa Blanca

Meer dan 2.600 nieuwe vakantiewoningen in Alicante voor verhuur geregisteerd in eerste 3 maanden van 2018

In de afgelopen 3 maanden werden er meer dan 4.200 vakantiewoningen in de deelstaat Valencia geregisteerd als verhuurobject. Veruit de meesten, namelijk 2.600, zijn vakantiewoningen in Alicante. Dit is een sterke toename ten opzichte van dezelfde periode in 2016 en 2017.

In 2017 werden er in het totaal in Comunidad Valenciana 16.100 nieuwe vakantiewoningen als verhuurobject ingeschreven. In het totaal zijn er in de laatste 4 jaar toch alweer 38.100 nieuwe vakantiewoningen geregisteerd.

De Comunidad Valenciana heeft ook in de laatste tijd de controles behoorlijk geintensiveerd maar tegelijkertijd ook de boetes verhoogd voor huiseigenaren die de huuropbrengsten van hun huizen en appartementen aan de Costas (en de rest van het land natuurlijk) niet opgeven aan de spaanse belastingdienst. Men kan tot 4 jaar terug deze belasting opleggen met daar bovenop nog een stevige boete.

Daarnaast heeft men ook verschillende media campagnes gevoerd om de veelal buitenlandse huiseignaren te informeren om hun verhuuractiviteiten te melden en door deze registratie de illegale verhuurpraktijken te stoppen. Ook zal er in 2018 weer een grote campagne worden gestart om het illegaal verhuren van vakantiewoningen in Alicante tegen te gaan en de huiseigenaren te motiveren om zich te melden als legaal verhuurbedrijf. Steeds meer verhuurbedrijven en online aanbieders van vakantiewoningen in Alicante verlangen ook het certificaat als bewijs voordat men uw huis in het bestand opnemen.

Er is nog steeds een heel groot deel van de buitenlandse vakantiehuizen niet geregistreerd maar men hoopt dat in 2018 er meer dan 20.000 registraties zullen worden gedaan voor de hele Costa Blanca. Wij geven iedereen ook het advies om met een vakantiehuis kopen in Javea en de rest van de Costa Blanca, deze netjes te registeren en zo mogelijke boetes en trammelant te voorkomen. Er worden veel steekproeven en controles uitgevoerd bij verhuuraanbieders, diverse online verhuurplatforms en zelfs op de kantoren van verhuurbedrijven. U bent gewaarschuwd!
De House Doctor Costa Blanca staat ook voor u klaar na de overdracht. Dus mocht u met ons het aankoopbegeleidingstraject, voor uw droomhuis aan de Costa Blanca, zijn ingegaan dan zullen wij u hierover natuurlijk ook informeren. Voor vragen hierover neemt u gerust even contact op via het contact formulier

Facebook
Twitter
Pinterest