House Doctor Costa Blanca

Wat te doen in en rond Jávea

Als je aan de Costa Blanca in Spanje woont ben je altijd een beetje op vakantie. Natuurlijk hebben wij ook drukke dagen en agenda’s die vollopen. Het werk gaat gewoon door, maar wanneer er tijd is voor ontspanning, dan is er genoeg te doen. We hebben een eigen top 5 samengesteld voor mensen die Jávea bezoeken of hier net als wij komen wonen.

1. De Montgo berg beklimmen

Je moet er goed voor getraind zijn, maar het beklimmen van het 753 meter hoge Montgó gebergte is een ervaring. De laatste 500 meter gaat behoorlijk stijl omhoog. Een geoefende wandelaar loopt in ongeveer 4 tot 5 uur heen en weer naar de top. Je kunt in het Montgo natuurgebied ook een gewone wandeling maken in de bossen aan de voet van de berg. Op een mooie dag kan je zelfs Ibiza zien liggen vanaf daar. Er zijn veel verschillende vogelsoorten te vinden en je kunt er genieten van de prachtige natuur. Wel genoeg drinken meenemen en trek goede kleding en schoeisel aan voor deze wandeltocht.

 

2. Que approveche

Spanje staat bekend om de eetcultuur. Tussen de middag wordt over het algemeen de hoofdmaaltijd genuttigd. Voor een goede ‘comida’ kun je in Jávea terecht bij veel restaurants. Wil je dat doen met uitzicht op zee, dan kan dat bij ‘La Siesta’,‘The Beachhouse’ of ‘Cala Bandida’.  Bij ‘Volta i Volta’ in het oude centrum maken ze een combinatie van oude en nieuwe tradities uit de Spaanse keuken. Erg lekker. En heb je een feestje of speciale gelegenheid, dan is ‘Cala Clemence’ een mooie plek. Het ligt in een baai, La Barraca, en je kunt er heerlijk eten. Het uitzicht is er fantastisch. Voor een heerlijke tapas maaltijd raden we je aan om ook zeker ‘Sotavent’ in het havengebied eens te proberen. Voor overige tips kun je natuurlijk ook bij ons terecht.

 

3. De molens

Je kunt ook met de auto een kort tripje maken naar de vuurtoren op Kaap San Antonio. Op de weg ernaar toe staan de molinos (molens) die vanuit Jávea zichtbaar zijn. Je hebt zowel vanaf de molinos als van de vuurtoren een prachtig uitzicht op Jávea. En op een heldere dag kun je ook vanaf hier Ibiza zien liggen. Ook ligt aan de andere kant van Jávea Kaap de La Nao. Er zijn daar twee restaurants direct gelegen naast de vuurtoren die beiden een spectaculair uitzicht hebben hoog op die klif.

 

4. Duiken en ontdekken

Je PADI halen of een losse duik maken dat kan ook aan de Costa Blanca. Op verschillende plekken zijn er duikscholen te vinden. Een andere unieke ervaring is om een grottentoer te doen. Duiken en snorkelen wordt aan deze rotsachtige kust veel gedaan. Als je geluk hebt zie je zelfs een dolfijn, walvis, zeepaardje of een schildpad

 

5. Plezier voor de hond

Heb je net als wij een hond, dan zijn er ook diverse stranden waar je met je huisdier heen kunt. In het winterseizoen mag je overal wel met je hond het strand op. Maar in de zomer kan dat alleen op een speciaal strand, ‘Playa de Escollera Norte’ in Denia. Zo’n 100 meter van het strand is geschikt gemaakt als hondenstrand. Er ligt naast zand ook gravel waar je hond op kan rondrennen. Wil je liever naar het bos, dan kun je naar Calle Passarell in de wijk Costa Nova of een lange wandeling maken op de Granadella berg in Javea. Ook is er een groot hondenpark achter de Euromarket in Jávea, waar de honden heerlijk kunnen spelen met elkaar. Hoe laat je er ook komt, er is altijd wel een maatje voor je hond aanwezig.

Facebook
Twitter
Pinterest