House Doctor Costa Blanca

Een huis kopen in Spanje moet je niet alleen doen: schakel een aankoopbemiddelaar in

“Als je op die berg staat en om je heen kijkt dan is het stil. Op het geluid van die ene auto na, die een keer per uur voorbij komt rijden. We stonden hier, keken elkaar aan en zeiden, dit is onze plek!”

 

“We wonen in Brabant maar gaan graag op vakantie naar Denía aan de Costa Blanca. Tijdens een rit door de bergen vorig jaar zagen we een oud fort, dat altijd in handen was geweest van de Guardia Civil, de Spaanse militaire politie. Het stond te koop. Afgelopen zomer kwamen we er weer langs. We namen contact op met de makelaar en het bleek behoorlijk in prijs te zijn gedaald. We voelden dat dit weleens binnen handbereik kon zijn voor ons en dat we een huis wilden kopen in Spanje!”

 

binnenplaats met kanon defotographeerd door aankoopbemiddelaar Spanje“Achter de oude poort met twee vleugels aan weerszijde bleek een mooie patio te liggen. Aan die binnenplaats liggen 8 appartementen. Een spannende en mooie plek. Ken je dat, dat je ergens komt en denkt: dit voelt goed? Dat hadden wij daar. Om even bij te komen bezochten we het plaatselijke zwembad waar veel Spanjaarden  met hun families gezellig zaten te eten en te drinken. Dat Spaanse leven voelde voor ons ook direct vertrouwd.”

“Het is te groot en te complex om de aankoop van zo’n huis in Spanje helemaal alleen te doen. We belden rond en kwamen via via bij Ronald en Annemarie van de House Doctor Costa Blanca uit. Ronald is aankoopbemiddelaar en doet ook bouwbegeleiding vanuit Jávea aan de Costa Blanca. Hij stelde voor om eens mee te gaan kijken. Het is voor hem een uur rijden vanuit Jávea en dat zou voor hem als bouwbegeleider lastig worden. Maar dat veranderde toen hij daar stond. Ook hij werd een beetje betoverd door dit pand!”

 

 

 

 

 

 

“Het dorpje Quatretondeta is heel authentiek. Het ademt echt de sfeer uit van het oude Spanje en het vakantiegevoel. Op het terrein zelf staan de oude barakken van de Guardia Civil. Wij dachten dat we strandmensen waren, maar zijn nu blij met deze nieuwe plek in de bergen. We kijken uit over de Sierra. Die bergen zijn zo gaaf en groot, die rijzen boven alles uit.”

“Na het kennismakingsbezoek in Jávea zei Ronald dat hij voor ons aan de slag wilde. Daar waren wij heel blij mee. Inmiddels waren wij weer thuis vanuit Spanje en dan is het fijn om iemand ter plekke te hebben die weet hoe je daar zaken moet doen. Ronald zorgt er als aankoopbemiddelaar voor dat het hele aanbod in de huizenmarkt transparanter wordt. In Spanje is dat nogal ondoorzichtig en niet iedere aanbieder werkt op een prettige, ethische manier. Ook had hij meteen goede input om een technisch architect mee te nemen en een aannemer voor een eerste rapport over de staat van het pand. Hieruit bleek dat een groot onderzoek aan de fundering en structuur moest worden gedaan om zekerheid te krijgen of het pand het waard was om in te investeren. Dat bleek zo te zijn. Hij heeft ons verder geholpen door als aankoopbemiddelaar op te treden bij de onderhandelingen en hield het contact met de makelaar. Mede door hem en de technische rapporten hebben we het aankoopbedrag flink omlaag gekregen.”

groene guardia civilhuis van aankoopbemiddelaar Spanje

 

“Het bod voor ‘Casa Madrettor’, is nu geaccepteerd, maar we hebben nog niet alle middelen om het te kunnen kopen en verbouwen. Daarvoor hebben we nu een crowdfunding gestart onder vrienden, bekenden en investeerders. Het is een goede tijd nu om te investeren in vastgoed in Spanje, dus we gaan ervan uit dat dat goedkomt.”

Ondertussen doet Ronald de aankoopbemiddeling, samen met de advocaat, tot aan de notaris.  Daarna gaat de House Doctor de bouwbegeleiding voor ons doen en gaan de architecten en de aannemer aan de slag.”

“We verhuizen pas naar Spanje als het allemaal af is. We gaan de appartementen die er zijn opdelen en tot vakantiewoningen ombouwen. We zorgen dat er studio’s komen en verschillende appartementen voor kleine en grote groepen. Ook dat was een idee van Ronald. Mensen die bijvoorbeeld een wandelvakantie doen of op fietsvakantie gaan in Spanje moeten zich thuisvoelen bij ons. Samen op vakantie zijn en dan ‘s avonds samen met elkaar koken of in de sauna. Of met een drankje uitkijken over de bergen. Dat mag natuurlijk ook. We hopen dat we in 2021 de deuren kunnen openen en de eerste gasten mogen ontvangen.”

Je kunt meer informatie vinden op:  www.casamadrettor.nl

Facebook
Twitter
Pinterest