House Doctor Costa Blanca

Vakantiehuis in de zon, wij vinden uw droomplek aan de Costa Blanca

Een huis kopen is altijd een grote stap. Zeker als je besluit dat in het buitenland te doen. Toch is de tijd er nu gunstig voor. Ook in Spanje staat de hypotheekrente laag en het aanbod van huizen is op dit moment groot nu de markt weer aantrekt. Dus waar wacht je nog op?

Veel woningeigenaren in Spanje hielden hun panden de afgelopen jaren wat langer vast vanwege de lage huizenprijzen. Nu ze zien dat er weer vraag is naar woningen en de prijzen stijgen, bieden ze de huizen opnieuw aan. Veel huizenprijzen zijn weer bijna op het niveau van voor de crisis aan de Costa Blanca. Ook de vakantie verhuurmarkt trekt aan.

 

 

Villa te koop in Javea met zwembad en vakantiehuis kopen costa blancaWij zoeken voor klanten niet alleen via makelaars maar hebben ook een groot netwerk. Het gebeurt regelmatig dat we op zoek zijn naar een specifiek pand, zoals een locatie voor een Bed and Breakfast, en dat we dan uit onze omgeving een tip krijgen van iemand die net op dat moment hun huis of appartement willen verkopen. Ook hebben we goede contacten met projectontwikkelaars die ons soms net iets eerder inlichten over het aanbod van huizen, zodat we die al voor de officiële verkoop aan onze klanten kunnen voorleggen.

Huizen zoeken aan de Costa Blanca is intensief en tijdrovend, omdat er zoveel te koop staat. En soms zijn de online geplaatste woningen al niet meer beschikbaar terwijl dat wel zo lijkt. Ook staan wel eens objecten in de ‘stille verkoop’. Wij hebben een goed beeld van wat er wordt aangeboden. Ook weten we waar je moet zijn voor het aankopen van een perceel als je zelf wilt gaan bouwen. We kunnen je ook daarmee helpen van het begin tot het eind, van de bouw of verbouwing tot de aanleg van de tuin.

 

 

 

 

 

 

finca vakantiehuis kopen costa blancaOm een huis te kunnen kopen in Spanje moet je volgens de officiële regels wel behoorlijk wat eigen geld meenemen, zo’n 30% van de aankoopsom. Toch zien wij dat elke situatie anders is en anders behandeld wordt. Zo kan het zijn dat voor een appartement andere hypotheekregels gelden dan voor een finca, een boerderij buiten de bebouwde kom. Wel staat ook in Spanje de rente laag en zijn banken weer bereid om hypotheken te verstrekken. Als aankoopbegeleiders hebben wij goed contact met hypotheekverstrekkers en tussenpersonen bij de lokale banken.

Als klanten nog in Nederland wonen leggen we het eerste contact vaak per telefoon of plannen een uitgebreider gesprek via Skype, WhatsApp-video of Facetime. In dat gesprek maken we kennis en bespreken we vaak al een eerste scan van de markt. Wij vertellen daarin wat we allemaal kunnen doen voor onze klanten en op welke manier we kunnen ontzorgen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Villa in Javea te koop met zwembad en vakantiehuis kopen costa blancaNatuurlijk kun je ook zelf op zoek gaan naar het perfecte droomhuis onder de zon. Klanten laten ons altijd weten hoe ze het ervaren hebben om toch met ons in zee te gaan. Een aankoopbegeleider kost geld, maar de uren staan vaak niet in verhouding. Wij vinden het leuk en wisten van onze hobby ons werk te maken. Ook spreken we uit eigen ervaring omdat we een aantal jaar geleden zelf de stap hebben gezet om ons hier permanent te vestigen aan de Costa Blanca. Door de positieve en negatieve ervaringen die we opdeden hebben we geleerd over wat je nodig hebt en hoe je anderen kunt helpen het droomhuis te vinden.

Als verkenners struinen wij de Costa Blanca af naar appartementen, authentieke finca’s in het buitengebied of een geschikte plek voor een leuke Bed and Breakfast. We weten met wie je hier in zee kan gaan en met wie je dat beter niet kunt doen. En als je wilt gaan verhuren dan kunnen we je ook daarin adviseren. We kennen diverse experts die je kan benaderen voor het aanvragen van de verhuurvergunning of verzekering die nodig is.

 

 

 

 

 

 

Kom vooral eens kijken in deze regio in Spanje. Laat je verleiden door de gezellige dorpjes en steden. De Costa Blanca staat volgens de World Health Organization (WHO) bekend als een zeer gezonde regio. Het is niet te warm in de zomer en lang niet echt koud in de winter. Wij leiden je ook graag rond in de omgeving als je nog niet precies weet waar je wilt gaan wonen en genieten van jouw droomhuis. We kennen de regio goed en er gaat bijna niemand bij ons weg die niet een beetje verliefd is geworden de Costa Blanca.

Facebook
Twitter
Pinterest