House Doctor Costa Blanca

Genieten in het zonnetje: een huis in Jávea kopen

Voor een levensgenieter is er bijna geen mooiere plek om te wonen dan Jávea, aan de Costa Blanca. De populaire badplaats bruist van mediterrane cultuur en is onderverdeeld in drie prachtige delen: El Arenal, het oude dorpscentrum en de haven.

El Arenal is waar je een mooi zandstrand, een gezellige boulevard met winkeltjes, restaurants en barretjes vindt. Het is ook het meer toeristische gedeelte van Jávea. Wekelijks wordt hier op donderdag de markt gehouden en dit is ook waar het gemeentehuis, de kerk, het postkantoor en allerlei winkeltjes zich bevinden. De haven “puerto” is het wat moderner gedeelte van Jávea en hier kun je  heerlijk langs het water wandelen en de visafslag bezoeken. De haven telt ook vele gezellige restaurantjes met verse vis op het menu, die elke dag vers wordt gevangen zo direct uit de zee.

Bovendien heeft de World Health Organisation (WHO),  Jávea benoemd tot één van de gezondste plekken ter wereld om te wonen. Het is juist om deze reden dat veel van onze klanten de keuze maken om hun Second Home of droomhuis in Jávea te kopen. Een huis in Jávea kopen betekent namelijk dat je volop de mogelijkheid hebt overdag om te genieten in het zonnetje.

 

huis kopen in Javea bij cala de la granadella strand

Genieten in het zonnetje

Jávea heeft naast het El Arenal, een prachtige 25 kilometer lange kust met vele kleine inhammen en baaitjes voornamelijk bestaand uit kiezel- en rotsstranden. De stranden La Grava en Cala Blanca, lenen zich uitstekend voor watersporten zoals jetskiën, windsurfen en kanoën. Cala Granadella, behoort tot één van de beste stranden in Spanje, en het is een heerlijke plek om te genieten van de mooie omgeving en een duik te nemen in het kristalheldere water. De zonnebaders onder ons kunnen op het Granadella strand ligbedden en hangmatten huren. Er zijn ook een aantal strandtentjes en ’s zomers kun je hier waterskiën en kajakken. Er is ook een reddingsdienst die alles in de gaten houdt. Parkeergelegenheid is slechts op enkele meters van het strand te vinden. Dankzij de schoonheid van de plek, de netheid en alle andere voorzieningen (toiletten), heeft het Granadella strand de Blauwe Vlag van de EU gekregen (overigens alle stranden in Jávea hebben de Blauwe Vlag gekregen!)

 

 

 

 

 

huis in Javea kopen en duiken animal-coral-echinodermStranden & Baaien in Jávea

Cala Granadella in Jávea, is niet alleen een mooie plek om te genieten in het zonnetje, onder water is er ook veel te beleven. Dit strand is namelijk een begrip onder duikliefhebbers en dankt zijn reputatie aan de spectaculaire schoonheid van het nog ongerepte gebied. De combinatie van kristalheldere, beschutte wateren en de niet-getijde zee maakt het duiken een meer dan plezierige ervaring. Je hebt hier de kans om een grote verscheidenheid aan zeeleven te ontdekken: van kleinere, kleurrijke vissen of tandbaarzen die wel tot een meter lang kunnen zijn. Ook worden zonnevissen en schildpadden hier aangetroffen.Cala Portixol, ook wel Cala la Barraca genoemd, is één van de mooiste baaien aan de Costa, in het zuiden van Jávea. Terwijl het een goede startplaats voor duikers is, is het ook een perfecte plek voor iedereen die het zeeleven wil ontdekken, zonder alle ingewikkelde uitrusting of training die komt kijken bij het duiken.

 

 

 

 

 

 

huis in Javea kopen Cala la BarracaDe kristalheldere zeebodem van la Barraca is rotsachtig en heeft overvloedige Posidonia-algenweiden, waardoor het water bijzonder kristallijn is en een overvloed aan zeeleven heeft. Op het strand van Portixol staan charmante oude vissershuisjes (Barracas) en ligt in een kleine baai, omgeven door kliffen en typische mediterrane vegetatie. Ook dit strand in Jávea biedt een overvloed van mediterrane sfeer met 2 gezellige restaurantjes op een prachtige locatie.Van mei tot september zwemmen walvissen en dolfijnen langs de kust van Jávea. Zelfs als toeschouwer van het strand maak je een goede kans ze te aanschouwen.  Maar het mooiste van alles is nog dat Jávea maar liefst 300 dagen zon per jaar telt.

Wil je ook een huis in Jávea kopen? De House Doctor begeleidt je met het aankopen, verbouwen of bij de interieurinrichting van je Second Home of droomhuis aan de Costa Blanca. We staan voor je klaar!

Facebook
Twitter
Pinterest